Održana 6. međunarodna znanstvena konferencija DIEM

506
  1. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2023) s temom Globalna kriza, digitalna transformacija i novi liderski i poduzetnički pristupi – Global Crisis, Digital Transformation and New Leadership and Entrepreneurial Approaches, održana je od 29. lipnja do 1. srpnja 2023. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. 

Pozvani govornici na ovogodišnjoj konferenciji bili su prof. Gorazd Justinek, dekan Fakulteta državnih i europskih studija s New Universityja u Novom Mestu u Sloveniji, prof. Marta Mas-Machuca, dekanica Fakulteta ekonomskih i društvenih znanosti s Međunarodnog Sveučilišta Katalonija u Barceloni u Španjolskoj te prof. Tomasz Skica, pročelnik Odjela za poduzetništvo Sveučilišta informacijskih tehnologija i menadžmenta u Rzeszowi u Poljskoj. 

Cilj je bio okupiti znanstvenike iz raznih europskih zemalja i šire kako bi prezentirali rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Ovogodišnja konferencija okupila je sudionike većim dijelom uživo, ali i na platformi Zoom. Odvija se redovito u dvogodišnjim ciklusima čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao važan centar suvremene ekonomske misli. Želja je da zaključci znanstvenika pomognu praktičarima u poslovnom svijetu kroz inovativne pristupe izazovima koje suvremeno tržište rada donosi.

Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji su nazočili i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi. Konferencija je otvorena pozdravnim govorima pročelnika Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju izv. prof. dr. sc. Tonćija Svilokosa, prof. dr. sc. Ivone Vrdoljak Raguž u ime organizatora, direktorice Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Karmen Kutnjak, zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelke Tepšić i prorektora za poslovanje prof. dr. sc. Nebojše Stojčića. 

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *