Održana edukacija osobama starije životne dobi u Metkoviću

372

U organiziranom boravku za starije osobe Udruga otac Ante Gabrić u Metkoviću jučer, 26. listopada policijska službenica za prevenciju u Policijskoj postaji Metković Ivana Bajo održala je predavanje namijenjeno osobama starije životne dobi na temu “Zlatna pravila u zlatnoj dobi” . 

Cilj predavanja je bio educirati nazočne o događajima kada su starije osobe žrtve prijevara. Naime, starije osobe često poklanjaju vjeru nepoznatim osobama koji se lažno predstavljaju i lažno nude razne usluge i pomoć. U takvim slučajevima mala nepažnja starijih povećava rizik od krađe osoba koje im nude pomoć i usluge. Kroz savjete i razgovor educirani su kako postupati u takvim situacijama i kako se zaštiti, ali i o tome što treba poduzeti radi vlastite sigurnosti u domu. Također, tom su prilikom stariji sudionici u prometu upozoreni na poštivanje prometnih propisa kojih se trebaju pridržavati kako bi povećali svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Uz savjete za pozivanje žurnih službi, korisnicima dnevnog boravka u Udruzi podijeljeni su i edukativni letci za osobe treće životne dobi, gdje se nalaze savjeti na navedenu temu, ali i brojevi telefona žurnih službi.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *