Održana komemoracija u spomen na Lukšu Lucianovića

543

Komemoracija povodom smrti doajena dubrovačkog turizma Lukše Lucianovića održana je danas na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

Posljedni pozdrav gosparu Lucianoviću uputio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, kazavši kako je svojim neumornim radom i predanošću postao jedan od najboljih poznavatelja turizma i turističke djelatnosti.

“Rođen u ovom gradu, gospar Lukša rastao je s njim, doprinjevši razvoju turizma i grada. Kroz čitavo svoje radno djelovanje težio je i radio na poboljšanju, novitetima, praktičnoj primjeni svega onoga što je razinu turističke usluge u Dubrovniku dizalo za skalin više. Sudjelovao je u izradi brojnih razvojnih planova. Izlagao je na brojnim stručnim skupovima, ostavio nam je iznimno vrijedno naslijeđe, bogatu pisanu građu, znanja i knjige u kojima je obrađivao povijest turizma s posebnom pažnjom na ljude koji su kao što je sam gospar Lukša uvijek govorio – glavna odrednica turizma. Neumorno je radio i u mirovini, osnovao je udrugu za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma, vodio je i turistički portal, bio je kolumnist u nekoliko medija”, naglasio je gradonačelnik.

U svom je govoru dubrovački gradonačelnik istaknuo kako upravo zahvaljujući predanosti i ljubavi prema poslu i radu gospar Lucianović svoje bogato iskustvo i znanje nije ostavio samo za sebe nego ga je prenosio ih je i na mlađe generacije, na čemu mu svi trebamo biti zahvalni, zaključio je. 

Osim gradonačelnika Frankovića okupljenim članovima obitelji, prijateljima i suradnicima prigodnim govorima obratili su se istaknuti dugogodišnji turistički djelatnik Đuro Market, profesorica Mici Morović, voditelj podružnice Dubrovnik Libertas međunarodnog sveučilišta Milan Perić te dugogodišnji prijatelji gospara Lucianovića, Ibra Musić i Pepo Hrtica.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *