Održana međunarodna konferencija o budućnosti kulturne baštine

531
Međunarodna konferencija pod nazivom ”Zajednička budućnost kulturne baštine: sinergija između baštine, turizma i digitalne kulture”,  u organizaciji Hrvatske udruge povijesnih gradova (HUPG) i Grada Dubrovnika, održala se 10. i 11. travnja u Dubrovniku.

Na konferenciji za novinare održanoj tim podom dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je kako budućnost upravljanja turističkom destinacijom leži u digitalnoj kulturi. ”Postoje brojna rješenja koja nam mogu omogućiti lakše komuniciranje, primjerice o tome koje je najbolje vrijeme za posjetiti povijesnu jezgru. Jer su povijesne jezgre prostorno ograničene, a važno je zaštititi kulturnu baštinu i tako osigurati održivi razvoj”, kazao je gradonačelnik Franković.

Prvog dana konferencije sudionike je u ime Grada Dubrovnika pozdravila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

”Preuzeli smo zadaću stvoriti odredište održivog turizma. Prvi smo grad koji je inicirao razgovore  s CLIA organizacijom, s kojima smo ostvarili izvrsnu suradnju u cilju očuvanja Dubrovnika i njegove povijesne baštine. Želimo osigurati najbolji mogući doživljaj za svakog gosta uz visoki društveno-komunalni standard za naše sugrađane”, rekla je zamjenica Tepšić, koja je u sklopu konferencije održala i predavanje na temu projekta ”Respect the City”.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *