Održane Hour of Code radionice programiranja u dubrovačkim osnovnim školama

153
Ove godine Hour of Code radionice su ugostile Osnovna škola Mokošica, Osnovna škola Marina Držića i Osnovna škola Lapad. Radionice su provedene kao dio najvećeg svjetskog edukacijskog događaja, Sata kodiranja (Hour of code) koji se održavao u sklopu tjedna Computer Science Education Week. Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluje stotine milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine je bilo preko 139.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 160 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.
 
Učenici nižih razreda su uspješno napravili svoje prve korake u programiranju, a učenici viših razreda nadogradili svoje znanje uz zanimljive Hour of Code lekcije. Na kraju svake radionice učenici su dobili prigodne božićne poklone i uvjerenja o uspješno odrađenoj Code Club radionici programiranja.
 
Ovim putem se organizatori još jednom zahvaljuju osnovnim školama Mokošica, Marina Držića i Lapad i njihovim nastavnicima Informatike što su nas ugostili da se kod njih održe Hour of Code radionice.
 

Gostujuće Hour of Code radionice se nastavljaju održavati u navedenim školama i nakon zimskih školskih praznika. Ako se još neka škola želi priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com za dogovor termina radionice.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *