Općina Župa dubrovačka i Konavle donirale Domu zdravlja sanitetsko vozilo

424

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i načelnik Općine Konavle Božo Lasić danas su predali ključeve sanitetskog vozila ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik gosp. Branku Bazdanu. 

Donacijom osiguranom  iz Proračuna Općina Župe dubrovačke  i Kanavle, nabavljeno je kombi vozilo , vrijedno 200.000,00 kuna za sanitetski prijevoz koje je  Dom zdravlja Dubrovnik svojim sredstvima  doradio i iz običnog vozila prenamjenio u medicinsko.Vozilo je tako opremljeno  svom potrebnom medicinskom opremom, sjedalicom , nosilima , dodatnim hlađenjem , defibrilatorom kao i svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, a sve u skladu prema normama EU HRN1789. 

Prije dvije godine istim modelom , zajedničkim financiranjem Općine Župa dubrovačka , Općine Konavle i Doma zdravlja nabavljeno je sanitetsko vozilo , a kako bi se dodatno poboljšala zdravstvena zaštita žitelja ovih dviju općina zajedničkim financiranjem osigurana su sredstva za nabavku još jednog snitetskog vozila.

Nabavkom dodatnog  kombi vozila unaprijedit će se potrebe sanitetskog prijevoza  na način da će se nepokrenim i dijaliziranim pacijentima  s područja Općine Župa dubrovačka i Konavle poboljšati  prijevoz  iz  Župe i Konavala ka Općoj bolnici Dubrovnik, kao i  prijevoz pacijenata iz bolnice u kliničke centre Zagreb, Split, Rijeka .

 Branko Bazdan zahvalio se na ovoj donaciji i na svoj pomoći koju načelnici pruzaju u kontinuiranom ostvarivanju zdravstvene zaštite na područje Župe dubrovačke i Konavala.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *