OPROSTI MU OVO I PLJUNULA SI NA SEBE: Ako ti se ovo događa u vezi, bježi što prije!

392

Kada su povrijeđene, žene teško opraštaju, ali ako je muškarac dovoljno uporan i spreman da ispravi svoje postupke i riječi, i ona će napraviti još jedan korak. 

Međutim, postoje postupci koje nikako ne treba oprostiti. Neki od njih su bolni, pa takvu ljubav ne treba ni oživljavati. Mi smo izdvojili pet stvari koje nikako ne zaslužuju “drugu šansu”.

1. Prevara

Osoba koja je ikada u životu bila prevarena, najbolje zna kakav je to osjećaj. Trenutak bola u grudima i očaja – tako bismo ukratko mogli opisati trenutak ostavljanja.

Varanje u vezi nekako je postalo sastavni dio veze i sve češće imamo prilike da budemo svjedoci nečije prevare. Osoba koja je varala, takođe zna da to nije u redu, ali ipak razlozi za to su različiti. Nekad zaista možemo opravdati i stati na stranu osobe koja je prevarila, ali u većini slučajeva nije tako. Onaj ko je prevaren, ostaje sam i sigurno zna da to nije zaslužio. Zbog toga, ukoliko vas partner prevari, najbolje je da izađete iz njegovog života. Nije potrebno da i dalje budete u njegovom društvu, kao ni on u vašem.

2. Laž

Laž je jednako “strašna” stvar jer sa sobom nosi osjećaj razočaranja i nepovjerenja u osobu koja je slagala. Bilo da je sitna ili najkrupnija laž, nije potrebno da se nađe u vašem svijetu. Ljubav tada postaje kao hod na tankoj žici. Ukoliko s partnerom ne raskinete vezu, uvijek ćete imati dozu sumnje koja će vas gristi gdje god se okrenete, čak i u trenucima kada za tim nema potrebe. Ako ne uspijete da sa osobom koja vas je slagala, raščistite sve razmirice, bolje je da dalje nastavite sami jer laži su stvari koje se nadovezuju jedna na drugu – od beznačajnih do onih koje će vas natjerati da sve promijenite iz korijena. izbor je na vama!

3. Ljubomora

Ljubomora je “boljka” mnogih ljudi. Jedni savršeno umiju da se snalaze i vješto je prikrivaju, dok drugi otvoreno govore koliko su ljubomorni, a onda to prenose u odnos sa partnerom i jednom riječju ili postupkom sruše sve. Iako možda mislite da možete da se izborite sa osobom koja je ljubomorna, ipak dva puta razmislite – na kraju, “maske” uvijek padnu.

4. Uvrede i agresivnost

Nije isto, ali je jednako strašno. Osoba koja doživi bilo koju od navedenih stavki, trebalo bi da pobjegne glavom bez obzira. Niko nije dužan da trpi nečije uvrede, kao i nasilno ponašanje. Zapamtite da osoba koja digne ruku na vas nije vrijedna ni sekunde vašeg vremena.

5. Manipulacija

Najčešće se radi o osobama kojima previše dopuštamo te oni izrabljuju našu dobrotu, u suprotnom se naljute na vas ili vas ucjenjuju s ”ja sam tebi jednom… a ti meni sada ovako”. Nemojte se plašiti prekinuti svaki kontakt s takvom osobom. Partneri koji manipuliraju u vezi najčešće se boje sami sebe, iako izgledaju dosta samouvjereno.

Niko ne smije da vam naređuje, niti da traži da radite ili govorite bilo što protiv svoje volje. Takve osobe umiju svađati se argumentirano i uvijek dobiju ono što žele jer ako nešto nije po njihovom, ne može biti nikako drugačije. Odnosno, opet manipuliraju vama jer vi popustite.

mislipozitivno.com

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *