Orijentacijski tjedan za 58 stranih studenata u ljetnom semestru na Sveučilištu

611

Na Sveučilištu u Dubrovniku u ljetnom semestru ove akademske godine boravit će 58 studenata iz cijeloga svijeta.Studenti dolaze u okviru  programa mobilnosti Erasmus+, kao Double Degree studenti i freemover studenti (slobodnjaci). 

Sveučilište u Dubrovniku najatraktivnije je studentima iz Poljske, slijede studenti iz Njemačke, Slovačke, Češke, Latvije, Francuske, Italije i s Kosova, ali novost je da po prvi put imamo studente iz Sjedinjenih Američkih Država i Uzbekistana.
Ovim povodom, Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte sljedeći tjedan, od 12. do 16. veljače, organizira Orijentacijski tjedan, kako bi strani studenti bili upoznati sa svim informacijama potrebnima za studiranjem, ali i da im se olakša snalaženje na Sveučilištu u Dubrovniku i u gradu Dubrovniku.

Otvaranje Orijentacijskog tjedna za strane studente predviđeno je za ponedjeljak, 12. veljače, u 10 sati, u zgradi sveučilišnog Kampusa, a uvodno će se obratiti prorektor za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Martin Lazar.
Ova je akademska godina rekordna po broju inozemnih dolaznih studenata – njih čak 111 će boraviti dio ili cijelu akademsku godinu na Sveučilištu u Dubrovniku. Studentima je tijekom Orijentacijskog tjedna pripremljeno pregršt aktivnosti, od formalnih do razgleda Grada, zajedničke večere i izleta.

Realizacija ovog Orijentacijskog tjedna ostvarena je u suradnji sa studentskom udrugom ESN Dubrovnik.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *