Osigurano nesmetano izvođenje predmetne nastave u OŠ Lapad do završetka radova na energetskoj obnovi

234
U koordinaciji Grada Dubrovnika i Uprave OŠ Lapad osigurano je nesmetano odvijanje nastave do završetka radova na energetskoj obnovi školske zgrade uz zadovoljenje najstrožih sigurnosnih uvjeta.
 

Stoga obavještavamo roditelje djece koja pohađaju ovu školu da će se predmetna nastava (samo za učenike od 5. do 8. razreda) privremeno odvijati u zamjenskim učionicama uz jednaku razinu kvalitete nastave, dok za učenike nižih razreda neće biti promjena. Ujedno se zahvaljujemo roditeljima, učenicima te osoblju škole na razumijevanju i strpljenju te se veselimo skorim poboljšanim uvjetima boravka i rada u ovoj školi.

Iz sigurnosnih razloga napominjemo da do iduće obavijesti neće biti dozvoljen ulazak u školsku zgradu sa sjevernog ulaza (s elektronskom rampom) nego je za pristup školi neophodno koristiti ulaz pored Kave. Parkiralište ispred Kave u tom će periodu biti otvoreno i na raspolaganju roditeljima koji djecu u školu dovode automobilima. 

Podsjetimo, energetska obnova OŠ Lapad prvi je projekt u obrazovanju na području Grada Dubrovnika koji se sufinancira sredstvima iz europskih fondova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,6 milijuna kuna, a financiranje najvećeg dijela investicije, čak 5,1 milijun kuna, osigurano je bespovratnim sredstvima iz EU fondova što energetsku obnovu.

Opsežni radovi na energetskoj obnovi škole započeli su krajem svibnja, a uključuju kompletnu izolaciju vanjske ovojnice, potpunu izolaciju krovišta i vanjskih zidova, zamjenu 99 vanjskih otvora i 6 vrata, ugradnju termostatskih ventila na 171 radijator te zamjenu postojeće rasvjete LED tehnologijom.

Po završetku cjelokupne investicije, a što je predviđeno sredinom listopada, uz osiguranje znatno boljih uvjeta za rad i boravak učenika u samoj zgradi, ostvarit će se 90% manji troškovi za energetsko funkcioniranje objekta, a samim time i značajna financijska ušteda.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *