Osniva se mreža dječjih vrtića, Potrebica: Vrtić Čarolija je bolje opremljen nego onaj gdje idu moja djeca

366

Šesta točka dnevnog reda 5. sjednice Gradskog vijeća bila je Prijedlog plana mreže dječjih vrtića na području Grada Dubrovnika.

– Naša ustanova Dječji vrtići Dubrovnik ima preveliki broj djece pa se zbog toga dijeli na tri – pojasnila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, a resorni pročelnik Miho Katičić dodatno je obrazložio kako će biti tri ustanove uz postojeću koja će se zvati Dječji vrtići Dubrovnik. 

Ljubomir Nikolić je prihvatio ovu odluku.

– Mislim kako je vrijendo naglasiti da je za otvaranje vrtića postoje standardi koje zakonodavac propisuje. Činjenica je da čak neki naši vrtići imaju neadekvatne prostore, a imaju dozvole što nije slučaj s privatnim vrtićima. Moja ideja je što učiniti da ipak i te privatne vrtiće pokrećemo – kazao je Nikolić.

Marko Potrebica rekao je da je htio pomoći vrtiću Čarolija.

– Vidio sam da su svi vrtići otvarani bez suglasnosti. Mi smo grad bez liste čekanja za dječje vrtiće. Podržavam inicijativu gradnje vrtića i da djecu smjestimo u adekvatne prostore. S druge strane imate privatnu inicijativu i uložene novce, ali propis je loše i kruto napisan da ga je nemoguće provesti. Sad ćete imati paradoks da će inspekcija zatvoriti Čaroliju jer nema dozvolu. Pazite kakve propise imamo u RH! Vrtić Čarolija je bolje opremljen nego vrtić gdje idu moja djeca. Apelirao bih na gradonačelnika da probamo napraviti izuzetak po pitanju Čarolije  jer će šest osoba ostati bez posla i 40 djece neće imati gdje. Uputimo svi zajedno dopis Ministarstvu i probajmo to riješiti do 1. siječnja 2018. godine.

Jednoglasno donesen plan mreže dječjih vrtića na području Grada Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *