Otvorena 3. Dubrovačka škola lipidologije

196
Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić nazočila je jučer u Sponzi  svečanom otvaranju 3. Dubrovačke škole lipidologije, koja se održava u Dubrovniku od 11. do 14. listopada.

Ovom prigodom zamjenica Tepšić je u ime gradonačelnika Mata Frankovića izrazila svim sudionicima dobrodošlicu u Grad Dubrovnik, poželjela im uspješan rad, te ih pozvala da u slobodno vrijeme uživaju u ljepotama i atrakcijama Grada.

Dubrovačka škola lipidologije je međunarodni tečaj trajne izobrazbe liječnika I kategorije, u čijem  radu sudjeluju najugledniji domaći i svjetski stručnjaci iz ovog područja, a održava se uz podršku Grada Dubrovnika.  Voditeljica škole je prof. dr sc. Diana Muačević-Katanec. Osnovana je s idejom da se prošire znanja o metabolizmu lipoproteina i drugih rizičnih čimbenika za razvoj ateroskleroze i njenih posljedica – koronarne bolesti, akutnog infarkta miokarda i moždanog udara. Ove godine Škola je imenovana kao tečaj Europskog društva za aterosklerozu, što za hrvatsku medicinu predstavlja veliku čast i priznanje. Ovogodišnje radionice bit će usmjerene na prehranu bolesnika s dijabetesom, poremećajem metabolizma lipida, arterijskom lipertenzijom i hiperuricemijom.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *