Ova dubrovačka tvrtka je trenutno najuspješnija putnička agencija u Hrvatskoj!

337

Uz odlične rezultate triju Agrokorovih tvrtki (Atlas, Kompas, Gulliver), lanjsku godinu obilježilo je i to što su sve vodeće agencije, osim Atlasa, poslovale profitabilno.

Došlo je do promjene na popisu najuspješnijih putničkih agencija u Hrvatskoj – iako je povećao prihode za dodatnih 27 milijuna kuna, s 319,5 na 346,9 milijuna, pulski Uniline više nije vodeći, jer je dubrovački Atlas, u vlasništvu Agrokora, povećao prihod s 298 na 372,2 milijuna kuna, odnosno za čak 74 milijuna.

Dubrovčani su sad uvjerljivo prvi po prihodima, no jedini među šest najvećih domaćih agencija posluju s minusom. Taj je gubitak doduše smanjen – nakon 86,8 milijuna minusa u 2015., lani je gubitak sveden na 35 milijuna kuna, što je najbolji rezultat posljednjih godina u kojima je minus znao dosegnuti i do 100 milijuna kuna.    

Na pitanje kako su uspjeli toliko povećati prihode, Nikolina Frklić, rukovoditeljica Atlasovog marketinga i korporativnih komunikacija, kaže: “pronašli smo odličan poslovni model za generiranje rasta poslovnih prihoda. Kako u incoming poslovanju bilježimo rast u svim segmentima, ukupno između 30 i 40 posto, te je prvi dio godine protekao iznad plana, predviđamo daljnji rast i u 2017. godini.”

U Atlasu napominju da su se odlučili posvetiti svom core businessu, piše poslovni.hr.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *