Ovo su psi kojima hitno treba smještaj ili dom zbog zdravstvenih razloga!

431

Na Facebook stranici Adopt Žarkovica Dogs objavljen je album 14 pasa kojima hitno treba smještaj ili dom zbog zdravstvenih razloga. Njihov post prenosimo u cijelosti.

Grujo, 11 godina, dečko – Teška pokretljivost u zadnjim nogama, star, mjestimice na repu nedostaje dlake, tvrd abdomen, lišmanija (terapija u tijeku). Predivnog karaktera, blag i dobar s ljudima, boljka su mu drugi mužjaci.

 

Silvi, 14 godina, ženka- uši jako upaljene, započeto liječenje. Testirana na lišmaniju, negativna. Karakterom savršena, potpuno socijalizirana i sa ljudima i sa psima.

 

Alek, 8 godina, dečko – Uši krvare, koža u jako lošem stanju, jako mršav, nesocijaliziran s ljudima, ali neagresivan. S psima ok.

 

Jazo, 13 godina, dečko – Stariji pas, problemi sa zglobovima, na suportivnoj terapiji (consequinu i neurobionu). Plah, ali nimalo agresivan. Onima koje poznaje prilazi što znači da ima mnogo prostora za razviti povjerenje.

 

Smješko, 9 godina, dečko- Predivan deda savršenog karaktera. Savršen s ljudima i psima. Jako, jako drag! Hrbat i rep goli, moguće lišmanioza.

 

Darko, dečko. U petom mjesecu testiran brzim testom kojim je pozitivan na lišmaniju. Dobiva alopurinol. Plah, izbjegava kontakt s ljudima, međutim na hranu super reagira (srećom!). S psima super socijaliziran.
Darko ima samo 3 godine premda izgleda kao deda

 

Pirge, 15 godina, cura- Okice upaljene, djelomični gubitak dlake. Nije agresivna, hoće svoj mir, draga jako, voli se maziti, starica koja traži puno mira. Živi u velikom čoporu pasa.

 

Pepe, 12 godina, cura- Pretpostavljamo uznapredovala lišmanija, koža u jako lošem stanju. Vrlo plaha, nije agresivna premda izbjegava svaki kontakt s ljudima. S psima socijalizirana.

 

Jackie, 12 godina, dečko- Šepa, upaljeno oko, koža i dlaka u lošem stanju.
Jako socijaliziran i s ljudima i s psima.

 

Tila, 14 godina, cura- Što god ja napisala sad ona je sve svoje već rekla 😃
Simptomi lišmanije, oke upaljene, nedostatak dlake po tijelu. Prava starčica, miroljubiva, mazi se, ne prilazi samoinicijativno vjerojatno zato jer ima itekako smanjen vid.

 

Loti, 13 godina, cura- Loti, Jako draga i super prema ljudima. Obitava najčešće u svojoj kućici, ali u njoj nema zrnca agresije. Stvorena za kauč. Zna i na povodac ❤
Nokti urasli u šape (to smo djelomično riješile), vjerojatno lišmanija.

 

Štaki, 4 godine, dečko. Uznapredovala lišmanija. Koža u jako lošem stanju, puca i krvari.
Jako plah, s ljudima nikada nije ostvarivao kontakt, vjerojatno rođen na Žarkovici.

 

Romeo, 10 godina, dečko. Jako drag, prilično submisivan i plah, ali ga se može hendlati.
Moguće infekcija usne šupljine.

 

Paloma, 4 godine, cura
Nekoliko hot spotova po koži, prilično upaljenih. Plaha, neagresivna, ali obzirom na to da mi svaki puta kada je “lovimo” čistimo rane nije teško pretpostaviti da taj dojam o njoj kao o ne previše socijaliziranom psu nije objektivan. Potpuno socijalizirana sa psima.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *