Pacijenti iz Dubrovnika te s Korčule hitno prevezeni helikopterom!

513

Posade Eskadrile transportnih helikoptera  93. zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane  tijekom produženog vikenda, od petka, 11. do utorka, 16.  kolovoza  2017., bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja 27 pacijenata.

Tako su u petak, 11. kolovoza prevezle sedam pacijenata s Hvara, od kojih je jedna osoba bila austrijski turist. U subotu, 12. kolovoza zbrinuto je pet osoba s otoka Brača i Korčule, dok je u nedjelju, 13. kolovoza iz Ploča i s Korčule prevezeno dvoje pacijenta od kojih jedan slovenski državljanin.

U ponedjeljak, 14. kolovoza 2017., prevezle su pet pacijenata s Hvara, Korčule i iz Dubrovnika, od kojih je troje inozemnih turista, dok je u utorak, 15. kolovoza zbrinut jedan pacijent s otoka Visa. Posade EVH koje baziraju u zračnu luku Rijeka na otoku Krku prevezle su šest pacijenata s otoka Raba te jednog s otoka Lošinja. Svoju 200. intervenciju ove godine realizirali su na blagdan Velike Gospe prevezavši dvogodišnjeg državljana Slovačke. Helikopterima HRZ i PZO-a, od 1. siječnja 2017., prevezeno je ukupno 591 pacijenata i 1081 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 538 sati naleta, navodi se u priopćenju MORH-a.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *