“Pedijatrica u Župi dubrovačkoj me fizički napala, prikliještila uza zid..”

6596

Našoj redakciji obratila se jedna mama iz Župe dubrovačke, čiji su podaci poznati redakciji. Kako navodi, njezino je dijete imalo herpes, žalilo se na bol u uhu i trbuhu, pa su otišli pedijatrici.

-Doktorica je pregledala dijete, ali taj je pregled uha bio izuzetno bolan. Nikada moja djevojčica nije tako jecala. Dobili smo i uputnicu za abdomen trbuha, trebali izvaditi krvnu sliku i urin. Sutradan je djetetu krvarilo desno uho, zvala sam ambulantu, sestra mi je rekla da dođemo odmah. Pedijatrica nije pregledala dijete nego nas je uputila na ORL. Sve smo odradili, doktorica Došner je prepisala terapiju za uho i antibiotik. Oko podne smo krenuli prema Župi dubrovačkoj, došla sam ispred ordinacije i nazvala, kazala da imam nalaze i da nam je potrebna terapija. Medicinska sestra mi je rekla da pošaljem nalaze na mail, da izvažem dijete i pošaljem njezinu kilažu zbog antibiotika.

Mail je kako navodi ova majka, poslala i naglasila kako je preplašena zbog visokih trombocita.

-Po zanimanju sam socijalni radnik, ne zdravstveni djelatnik i ne razumijem se u nalaz, ali sam bila zabrinuta. Ispalo je da sam se bezrazložno bojala, jer je nalaz krvi bio uredan. Nazvala sam oko 12.30 kako bi provjerila je li terapija poslana u ljekarnu, ali se nitko nije javljao. Po završetku radnog vremena, otišla sam do ljekarne, kazali su mi kako ništa nije poslano. Naručila sam dijete u Marin med. Tamo su mi rekli kako curica ima posjekotinu na bubnjiću. Prepisali su terapiju, kapi za uho, lijekove sam kupila na privatni recept. Usput sam pitala ljekarnika jesu li na ime mog djeteta stigli lijekovi od pedijatrice, kazao je kako ih nema.

Ni idućeg dana, kako priča ova stanovnica Župe dubrovačke, lijekova za podići nije bilo!

-Razmišljala sam da možda nije prošao mail, provjerila sam, sve je bilo u redu. Oko 14 sati, zovem ponovo pedijatrijsku ambulantu, javlja mi se medicinska sestra i kaže mi da odmah dođem. Primili su me nakon 15 minuta, bila sam bez djeteta. Pedijatrica kaže da je pogledala mail, pitam je li pročitala, kaže da je pogledala nalaz uzv abdomena. Vidim na ekranu kako je dobila četiri maila prije mog i kako nijedan nije otvoren. Pitala sam zbog čega nije puštena terapija i rekla kako je djevojčica krvarila iz uha i zašto nije pogledala cijeli nalaz, a ne samo uzv abdomena. Prepirale smo se sedam-osam minuta, pa sam kazala kako ovaj razgovor snimam i kako sve ide medijima. Krenula sam prema vratima i kazala da mi napišu uputnicu za kardiološki pregled kod dr Sršen, jer je dijete kao beba operiralo srce. Odjednom, našla sam se prikliještenom uz zid! Pedijatrica me gurala da mi uzme mobitel! Pitala sam je li vi mene to fizički napadate??! Vikala je: “Napadam te, napadam te!”, dok je medicinska sestra vidno iznenađena pokušavala smiriti situaciju i govorila: “Pomalo, pomalo…”

Naša sugovornica kaže kako je bila u potpunom šoku.

-Rekla sam joj da se makne od mene i da ovo neće dobro završiti. Stala je na vrata i sigurno mi dvije minute nije dala da izađem iz prostorije. Kazala sam kako ću zvati policiju i kako možemo onda ovdje stati do sutra. Na spomen policije pobjegla je u prostoriju u kojoj se cijepe djeca. Nije mi bilo jasno što se uopće dogodilo…

Javila sam sve ravnatelju Doma zdravlja Branku Bazdanu, rekao mi je da pošaljem mail. Prijavila sam je za nesavjesno liječenje. Pedijatrica mi se nije ispričala, nazvala, kazala: “Pogriješila sam”, apsolutno ništa. Ovo mi se nikada nije dogodilo u životu…Odmah sam prebacila dijete u drugog pedijatra. Slijedit ću daljnje pravne korake, čekam odgovor Doma zdravlja, a potom ću se obratiti i Liječničkoj komori.

Zbog ove izjave, poslali smo upit ravnatelju Doma zdravlja.

-Što se tiče navedene pritužbe, nju smo zaprimili i stavili u propisani postupak. Zatražili smo očitovanje od doktorice, koje je ona i napisala. Kada povjerenstvo (u propisanom roku) odluči o pritužbi i očitovanju te donese svoju Odluku, o tome će žaliteljica biti obaviještena, odgovorio nam je ravnatelj Bazdan.

Upit smo poslali i pedijatrici, ali do objavljivanja ovog teksta, njezin odgovor nismo dobili.

U Facebook grupi Mame iz Dubrovnika i okolice mogu se pročitati mnogi komentari o radu ove pedijatrice, koje joj ne idu u prilog. Kako nam potvrđuje i administratorica grupe, Dita Lipanović, otkako je pedijatrica stigla u Župu, imala je puno pritužbi na njezin rad i neprimjereno ponašanje.

Branko Bazdan je kazao kako je ovo jedina pritužba koju su zaprimili na navedenu doktoricu od kada je u Domu zdravlja Dubrovnik.

 

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *