PENAVA PORUČIO PUPOVCU: Pitajte nadležne institucije tko je prerezao vrat vukovarskom Hrvatu Bariši Ivančiću

331

U emisiji “Bujica”, voditelja i urednika Velimira Bujanca gostovao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je prije nekoliko dana izašao iz HDZ-a. Penava je sinoć bez cenzure progovorio o stvarima o kojima javnost do sada nije znala.

“Plenković je sve fino pokrio, Pupovca šalje na Frušku goru, a Medveda u Vukovar”, izjavio je u Bujici na Z1 televiziji Ivan Penava. Potvrdio je da razgovara s dr. Miroslavom Škorom i kako će najvjerojatnije, na predstojećim parlamentarnim izborima nositi zajedničku listu s Domovinskim pokretom i partnerima u 5. izbornoj jedinici.

U ekskluzivnoom i potpuno otvorenom razgovoru, Penava je progovorio o “Plenkovićevim ucjenama” te otkrio kako su mu “više puta u središnjici HDZ-a govorili da je dužnost gradonačelnika Vukovara druga po važnosti u državi, odmah iza gradonačelnika Zagreba, a sada govore drukčije”.

Aktualnog šefa Vlade i HDZ-a usporedio je Carlom Bildtom: “Devedesetih godina s vukovarskim žrtvama igrali su se bezlični svjetski diplomati poput Carla Bildta, Owena ili Stoltenberga, a sada to rade briselci iz Zagreba, čija prezimena završavaju sa ‘ić’.”

Bujica je ekskluzivno objavila fotografiju četničkog spomenika iz Banovaca, mjesta udaljenog 15-ak kilometara od Vukovara. Na spomeniku ispisanom ćirilicom, piše da je godine 1992. godine izvjesni Milorad Batos “poginuo od ustaške ruke”. Plenkovićeva Vlada ništa nije učinila da se takav spomenik ukloni, kao ni onaj Vukašinu Šoškočaninu u Borovu Selu.

U emisiji su objavljeni i podaci o policijsko-političkom progonu navijača, kojeg su u Gradu heroja provodili policajci srpske nacionalnosti, kao i informacija da je sve “zahuhao” Pupovac, zajedno s lokalnim nasilnikom, koji je svojedobno crvenom bojom zašarao bistu Jean-Michel Nicoliera, francuskog dragovoljca i HOS-ovca ubijenog na Ovčari.

“Uhićenog hrvatskog mladića, starog 18 godina, policajac srpske nacionalnosti udario je nogom u prostorijama vukovarske policije”, rečeno je u emisiji, a nakon toga mu je, navodno, zaprijetio: “Vuk će vas sve pobiti!”

Prema tvrdnjama Bujice, snimku vukovarskog incidenta prvo su objavili srpski mediji, iz čega se nameće pitanje, tko im je to poslao, a gradonačelnik Penava otkrio je još jedan zanimljivi detalj: “Nitko ne govori o tome tko je repetirao pištolj na hrvatske navijače!”

Na kraju Bujice Penava je pred kamerama pokazao fotografiju prerezanog vrata vukovarskog Hrvata Bariše Ivančića i poručio Pupovcu da pita nadležne institucije tko je počinio taj zločin te da prestane huškati na navijače.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *