Plenkovićev šogor uhljebljen u Zračnu luku Dubrovnik bez natječaja

107

IVAN Maslać, brat premijerove supruge, novi je direktor komercijalnih poslova u Zračnoj Luci Dubrovnik, tvrtke u većinskom vlasništvu države, potvrđeno je index.hr

Da se fotelje u državnim i javnim poduzećima raspodjeljuju među obiteljima HDZ-ovaca, pokazuje i ovo imenovanje. Plenkovićevog šuru, kako u Dubrovniku zovu brata od supruge, imenovao je na funkciju novi šef Zračne Luke Dubrovnik – Frano Luetić, brat HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice.

A Luetića je uoči mirovine za direktora Zračne Luke Dubrovnik, na mjesto s plaćom od oko 20.000 kuna, imenovao Andrej Plenković, i to na sjednici vlade 24. siječnja.

U ZL Dubrovnik hvale se da 25 godina nisu raspisali natječaj za direktore sektora

Za ovu funkciju koju će od 1. travnja obavljati premijerov šogor nije bio raspisan natječaj, a u Zračnoj luci u tome ne vide nikakav problem – dapače, hvale se kako već 25 godina za direktore sektora ne raspisuju javni natječaj.

“Zračna luka Dubrovnik d.o.o. nije u zakonskoj obvezi provedbe javnog natječaja prilikom odabira kandidata za prijem u radni odnos, a kako bi se otklonila specifičnost ovog prijema, naglašavamo da do sada u najmanje posljednjih 25 godina nije provođen postupak javnog natječaja za radna mjesta direktora sektora.

Uvjeti predmetnog radnog mjesta uređeni su Pravilnikom o opisu poslova i radnih zadataka koji je stupio na snagu 01. 06. 2016. godine. Isti uključuju visoku stručnu spremu magistra ekonomije, znanje engleskog jezika te 5 godina prethodnog radnog iskustva.

“Njegov odabir neovisan od bilo kakve povezanosti”

Gosp. Ivan Maslać, trenutno zaposlen na radnom mjestu zamjenika pročelnika Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika, posjeduje desetogodišnje iskustvo unutar velikog sustava s posebnim naglaskom na financije i nabavu te upravljanje javnim investicijama. Isti u cijelosti udovoljava gore navedenim uvjetima, te je njegov odabir neovisan o bilo kakvoj osobnoj povezanosti.

Pored navedenog, gosp. Maslać je pohađao dodatnu izobrazbu za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova te posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave, čime će također doprinijeti jačanju projektnog tima Zračne luke Dubrovnik prilikom provedbe projekata financiranih iz EU fondova”, odgovorili su na Indexov upit.

Iz Zračne Luke Dubrovnik ističu kako trenutno provode tri projekta financirana iz EU-a.

Prije mjesec dana imenovan zamjenikom pročelnika

Ivan Maslać je mlađi brat Ane Maslać Plenković, premijerove supruge koja radi u saboru kao šefica Službe za pravne poslove. Dubrovački mediji pisali su kako je prije samo mjesec dana postao zamjenik pročelnika nedavno osnovanog Odjela za izgradnju i upravljanje projektima, koji je već imao jednu zamjenicu i kojoj je nova HDZ-ova vlast pridružila Maslaća.

Kako nam Maslać nije odgovarao na telefonske pozive, ne znamo zašto mu je u samo četiri tjedna dosadilo mjesto zamjenika pročelnika. Očito je samo da je vrlo brzo pronašao bolje plaćen posao.

Izvor: index.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *