POČINJE GRAĐENJE ZGRADA ZA BRANITELJE I MLADE U MOKOŠICI

220

– Upravo ovo mjesto bit će mjesto života, smijeha, novih rađanja i budućnosti, a istovremeno će biti vraćanje dugova iz prošlosti. Naime, Dubrovnik je jedan od rijetkih gradova koji nije do kraja riješio stambeno zbrinjavanje naših branitelja i ovim projektom ga nećemo riješiti u potpunosti, ali hoćemo do kraja ovog mandata. Ovdje je tek početak. Jedan dio stanova namijenjen je njima, a drugi mladima koji ne mogu riješiti svoje stambeno pitanje. Plaćat će 1500 kuna prvih deset godina i onda će moći otkupiti stan po cijenama koje ćemo unaprijed odrediti. Živjet će tu uz one koji su bili spremni dati svoj život za ovaj grad. Ovo je jedan iznimno važan projekt i jedan iznimno važan dan za Dubrovnik. U sljedećoj godini predstoji nam Nuncijata, u suradnji s Ministarstvom kulture. Ostaju nam branitelji koje nismo riješili ni s Mokošicom ni Nuncijatom, pa je Grad Dubrovnik kupio preko 100 000 kvadrata na Pobrežju i tako ćemo, s tim projektom riješiti sve. Mislim da je konačno došao trenutak da se odužimo svim braniteljima za vrijeme u kojem su se borili za naš grad i bili se spremni odreći vlastitog života za našu slobodu, rekao je gradonačelnik Mato Franković prilikom današnjeg početka radova na izgradnji stambenih zgrada za branitelje i mlade u Mokošici.

Povelju o polaganju kamena temeljca položenu u zemlju na gradilištu budućih stambenih zgrada potpisali su osim Frankovića i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj. 

Gradit će se dvije zgrade s ukupno 108 stanova, od kojih će braniteljima biti namijenjeno njih 65. 

– Nažalost, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji još uvijek je stambeno nezbrinuto čak 679 stradalnika iz Domovinskog rata, od kojih je 110 podnijelo zahtjev za dodjelu stana Gradu Dubrovniku. Poduzimamo nove korake i danas ovdje polažemo temeljni kamen za početak radova ukupne vrijednosti 93 milijuna kuna, od čega Ministarstvo sudjeluje s 44 milijuna kuna. Ovim projektom pokazujemo da skrbimo o stradalničkoj populaciji, nastavljamo postupak organizirane izgradnje stanova. Očekujemo da stanovi budu kvalitetno izgrađeni i u dogovorenom roku. Nadam se kako se u proljeće 2020.vidimo ponovo prilikom uručenja ključeva korisnicima.” kazao je ovom prilikom ministar Medved.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *