PODIJELJENE ZAHVALNICE UGOSTITELJIMA I HOTELIJERIMA, A UDRUGAMA DONACIJE

316

Danas su u restoranu Mimoza svi sudionici ovogodišnje DUbrovačke trpeze dobili zahvalnice, koje im je uručio gradonačelnik Mato Franković.

“Zahvaljujem svima na sudjelovanju na ovom velikom događanju koje je imalo i humanitarnu notu. Prezentirali smo ovako i gastronomsku ponudu grada Dubrovnika i okolice, mi nismo otok, ne bi mogli bez naše Župe, Konavala, Dubrovačkog Primorja, Pelješca i Korčule. Nadam se kako će iduće godine naša Trpeza biti od početka do kraja Straduna, što bi značilo da smo postigli kompletnu simbiozu Grada i ugostitelja i hotelijera”, obratio se nazočnima gradonačelnik Franković.

“Svjestan sam kako su neki od vas i ljuti zbog nekih odluka ove gradske uprave, ali mi želimo biti partneri. Želim da se međusobno poštujemo i da se poštuju pravila igre koja smo prije dogovorili. Zbog brzine informacija danas, Instagrama, Facebooka, Twittera i svih ostalih društvenih mreža, gužvu u vratima od Pila odmah vidi cijeli svijet, kao i bilo što negativno. Tako je i sa onim pozitivnim stvarima, a mi ćemo se potruditi da njih bude što više, važno je širiti pozitivnu vibru. Mi kao gradska uprava ne možemo ništa raditi bez vas, ključnim sudionicima u turizmu. Radili smo istraživanje, koje ćemo predstaviti kada bude u potpunosti gotovo. Već smo vidjeli gdje griješimo, kažu kako smo jednolični po pitanju suvenira. Gosti traže autentičnost, a mi to možemo i trebamo, primjerice, naši restorani su sve kvalitetniji i bolji. Ono što je istraživanje po modelu od 1000 osoba pokazalo je i da turistima smeta gužva, jer im smanjuje kvalitetu doživljaja. Važan je kvalitetan raspored gostiju, posebno u gradskoj jezgri te upravljanje prometom. Ne može se ništa napraviti preko noći. Recimo, počeli smo čistiti Stradun, ušle su kamere dole, našli smo 40 tona nove, svježe masti! Moramo zajednički rješavati taj problem, a imamo jako malo vremena. Moramo raditi sve do početka Zimskog festivala, pa tek nastavljamo iza Svetoga Vlaha, pa do Uskrsa. Tada moramo obustaviti sve radnje zbog nadolazeće sezone. To vam kaže da će nam za rješavanje ovog problema trebati nekoliko godina. Tražimo rješenja koja će biti brža i kvalitetnija, kao što je ugradnja mastolovaca jer na taj način brinemo o budućnosti.”, rekao je ovom prilikom dubrovački gradonačelnik.

Podsjetimo, Dubrovačku trpezu su organizirali  Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Županija Dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik. Sav prihod tradicionalne Dubrovačke trpeze namijenjen je za Udrugu za Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije i Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama „Rina Mašera“ kojima je ovom prigodom uručena donacija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *