Portugalska veleposlanica Leal da Silvu u nastupnom posjetu Gradu Dubrovniku

186

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin primili su u nastupni posjet veleposlanicu Portugala Nj.E. Paulu Leal da Silvu koja u gradu boravi povodom održavanja konferencije Dubrovnik Forum i svečanog otvorenja 74. izdanja Dubrovačkih ljetnih igara.

Veleposlanica Leal da Silva zahvalila se gradonačelniku na prijamu te je izrazila oduševljenje ljubaznošću i gostoprimstvu predstavnika Grada i stanovnika. Istaknula je kako Dubrovnik ima sjajnu perspektivu razvoja i impozantnu kulturno-povjesnu baštinu.

Susret je obilježio razgovor o mogućnostima jačanja suradnje portugalskih gradova s Dubrovnikom i stvaranju dodatnih poveznica među narodima, poglavito u području obrazovanja i učenja jezika. Gradonačelnik Franković osvrnuo se u ovoj prigodi  i na aktualnu situaciju u Ukrajini i ostatku Europe, naglasivši kako je jedino kroz dijalog i otvorenost svih političkih aktera moguće ostvariti stabilnost i daljnji prosperitet.

Veleposlanica Portugala osvrnula se i na održani Dubrovnik Forum koji je, okupivši predstavnike brojnih zemalja, još jednom pružio platformu za raspravu i moguće odgovore na izazove s kojima se suočavaju zemlje Europe i svijeta.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *