Povećanje prometa u Zračnoj luci Dubrovnik

245

Prema najnovijim preciznim komunikacijama nadležnih službi Zračne luke Dubrovnik i predstavnika nadležnih službi zrakoplovnih prijevoznika širom svijeta, očekujemo udvostručenje prometa u našoj zračnoj luci tijekom druge polovice srpnja, a svi su izgledi da će u kolovozu promet biti utrostručen (300 % veći nalet) nego što je trenutačno stanje. Ilustracije radi u dogovoru s našim partnerima, u dane 01. i 02. kolovoza (subota i nedjelja) očekujemo preko 140 slijetanja i uzlijetanja. Naša zračna luka će biti povezana s više od 60 odredišta u RH, Europi i ostatku svijeta. 

Naročito smo ponosni što smo tijekom jutarnje konferencije sa zrakoplovnom kompanijom Flydubai dogovorili da će se i ove godine uspostaviti interkontinentalni promet između Dubai-a i Dubrovnika. Usprkos nezapamćene krize za cijeli zračni promet s ponosom možemo objaviti da će Dubrovnik biti povezan i s tri nova odredišta tijekom narednog razdoblja, a to su redovite linije iz Kijeva prijevoznika Windrose Aviation, linija zrakoplovnog prijevoznika LOT iz Budimpešte i linija Air Baltica iz glavnog grada Litve Vilniusa. 

Velika većina međunarodnih zrakoplovnih prijevoznika će ponovno nastaviti prometovanje prema Zračnoj luci Dubrovnik kako je i prije korona krize bilo najavljeno. 

Naš veliki uspjeh bi trebao biti i dogovor na konferenciji s najvećim britanskim prijevoznikom – British Airways-om da se promet treba odvijati od 16. srpnja preko najveće svjetske zračne luke London – Heathrow i to tri puta na tjedan. Također, i dvije ostale velike britanske kompanije Jet2.com i easyJet za tjedan dana će uspostaviti letove iz Ujedinjenog kraljevstva za Dubrovnik, što je od iznimnog značaja za naše područje jer nam je to tržište uvijek bilo najznačajnije. 

Što se tiče popunjenosti raspoloživih sjedala na zrakoplovima, uistinu se nadamo većoj potražnji, a uz adekvatnu promidžbu turističkih djelatnika naše rivijere. 

Nadamo se da će povoljno stanje s korona virusom omogućiti ovakve pozitivne najave. I na kraju najljepše zahvaljujemo svim medijima koji svojim aktivnostima i objektivnim najavama podupiru promidžbu našeg lijepog turističkog odredišta, a kako bi uspješno ostvarili zacrtane rezultate u ovoj krizi. Sve daljnje obavijesti o letovima možete u svakom trenutku pratiti na našoj novo dizajniranoj internet stranici: https://www.airport-dubrovnik.hr/ 

Frano Luetić

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *