Povodom 160.obljetnice rođenja Iva Vojnovića prigodan program u Znanstvenoj knjižnici

343

Dubrovačke knjižnice organiziraju prigodan program povodom 160. obljetnice rođenja Iva Vojnovića, jednog od najistaknutijih dramskih pisaca moderne, često nazivanim i posljednjim velikim dubrovačkim piscem.

Predavanje o nekim manje poznatim aspektima Vojnovićeve korespondencije održat će dr. sc. Zoran Grijak s Hrvatskog instituta za povijest danas, 9. listopada, u 18:30 sati u Znanstvenoj knjižnici. Ulomke iz pisama čitat će Sebastijan Vukosavić, a bit će postavljena i izložba fotografija i pisama Emki Krstelj iz korespondencije Iva Vojnovića koja se čuvaju u Znanstvenoj knjižnici. 

Predavanje će biti podijeljeno u nekoliko tematskih cjelina kroz koje će se, uz izbor nekoliko zanimljivih epizoda iz života pronađenih u korespondenciji, razmatrati osobne sklonosti i   djelovanje  tog istaknutog hrvatskog književnika o 160. godišnjici njegova rođenja, na osnovu njegova literarnog opusa i rukopisne ostavštine pohranjene u Znanstvenoj knjižnici u Dubrovniku te Hrvatskom državnom arhivu i Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *