Povodom obilježavanja trideset godina SJP Grof: Tu smo, da se nikada ne zaboravi

1087

Danas, povodom osnivanja SJP Grof na braniteljskom groblju na Boninovu položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve branitelje i civile poginule tijekom Domovinskog rata.

-SJP Grof kasnije je prerasla u interventnu jedinicu PU Dubrovačko-neretvanske. Trideset godina u životu nije malo, trideset godina od osnutka jedne specijalne jedinice nije malo, pogotovo ove koja je učinila puno u Domovinskom ratu, od Dubrovnika do drugih ratišta. Pozivamo naše sugrađane da svakako posjete izložbu u palači Sponza u kojoj mogu vidjeti prikupljeni materijal i uspomene na SJP Grof, kazao je načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Ile Topuzović, ratni zapovjednik SJP Grof kazao je kako se danas osjeća i tužno i ponosno.

-Tužan sam jer je dosta naših ljudi poginulo za vrijeme Domovinskog rata, dosta ih je ranjeno. S druge strane to je bila obveza svih nas prema Gradu i državu i mi smo je časno odradili. Mislim da Hrvatska nije zaboravila žrtve i da branitelji nisu zaboravljeni.

Maja Vatović majka je Antonia Vatovića Vajte, koji je kao pripadnik SJP Grof ostavio svoj mladi život na Bosanci 09. studenog 1991.

-Slabo se osjećam danas, ali bolje je da sam tu, da se nikad ne zaboravi. Mislim da se država sve manje i manje sjeća onih koji su dali svoje živote. Ovo sve što se radi, rade njihovi suborci, a što se tiče države ništa od toga. Ne znam ni zašto danas ovdje nema gradonačelnika ni njegovih zamjenika.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *