POVODOM OBLJETNICE ROĐENJA VELIKOG GENIJA Ana Rucner predstavila novi spot Teslina polja

562

Umjetnica Ana Rucner sinoć je uz svoje najpoznatije uspješnice, predstavila i novi video spot ‘Teslina polja’, snimljen u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, uz prekrasnu glazbu hrvatskog skladatelja, Blagoja Berse: ‘Sunčana polja’. U spotu se po prvi put pojavljuje i  Darian Kalember, a snimalo se na vrlo atraktivnim lokacijama vezanim za život i rad svjetskog znanstvenika i genija. Spot je realiziran pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, gospodina Milana Bandića.

Sam video spot usmjeren je na zanimljivosti iz Teslinog života i izume, dok su početak i kraj spota uokvireni krajolikom u kojem je odrastao. Odškrinuta su vrata njegovih muzeja, a slika i ton stopili su se u savršenu rapsodiju Bersine skladbe: Sunčana polja. Vrlo je efektan završetak spota – kadar Svemira. Tesla je uvijek bio ispred svog vremena i prvi je znanstvenik koji je osluškivao svemir, postavio osnove radio astronomije i pokazao nam je da sve oko nas beskonačno i vječno. Ulogu dječaka Tesle utjelovio je Anin i Vladin sin, Darian Kalember, kojeg roditelji od milja zovu mladi Tesla. Od svoje pete godine izrađuje „izume“, obožava elektroniku, u svom malom laboratoriju radi transformatore, zvučnike i semafore, a Tesla mu je veliki uzor.

Motiv za izradu ovog spota bio je prikazati Svijetu fenomen Nikole Tesle, za kojeg je i Albert Einstein navodno rekao da je najpametniji čovjek na svijetu. Da bi se dogodile neke velike stvari potrebno je odrasti u određenom okruženju, a ono u kojem je odrastao Tesla doista je fascinantno. Najveći znanstvenik svih vremena živio je bez osnovnih uvjeta potrebnih svakom velikom umjetniku, glazbeniku ili znanstveniku. Upravo ta, vrlo izolirana okolina, gotovo pustoš, jedan je od najvećih fenomena uspjeha ovog znanstvenog genija, uz vječno neodgovoreno pitanje odakle je crpio inspiraciju, podijelio je s prisutnima redatelj i glazbeni producent, Vlado Kalember.
Publika je oduševljeno dočekala još jedan inovativni video spot Ane Rucner, koja je iznimno ponosna što će na svojim koncertima u Svijetu moći predstaviti istinskog genija čiji su izumi vječni.

Link na video https://www.youtube.com/watch?v=KHB9xHLQLM8&feature=youtu.be

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *