POZIV GRAĐANIMA Isprobajte svoje motorističke sposobnosti na poligonu sigurne vožnje

257

Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik nastavljaju sa svojim preventivno-represivnim aktivnostima te će tako sutra, 9. travnja s početkom u 16 sati u Gospinom polju u Dubrovniku postaviti poligon sigurne vožnje za motocikle, prvi takav na području ove Županije. 

Poligon sigurne vožnje namijenjen je vozačima koji su nedavno položili vozački ispit za motocikl, vozačima u procesu polaganja istog ili vozačima koji smatraju da trebaju nadograditi svoje vozačke vještine, kao i članovima moto udruga.

Cilj poligona sigurne vožnje je izvježbati osnove upravljana motocikla te ih nadograditi znanjima i vještinama koje omogućuju sigurnije upravljanje motociklom. Poligon sigurne vožnje također pruža mogućnost vozačima koji su u procesu polaganja vozačkog ispita da, uz stručno vođenje, svladaju i izvježbaju elemente s poligona vozačkog ispita poput: osmice, slaloma, kontroliranog pravilnog kočenja, držanje ravnog pravca i sl.

Također, u sklopu održavanja poligona održati će se edukacija pružanja prve pomoći vozačima mopeda i motocikala od strane djelatnika SHMP Dubrovnik.

Plan i program održavanja:

16.00 sati – otvaranje poligona,

16.10 sati – održavanje predavanja SHMP Dubrovnik,

16.30 – poligon sigurne vožnje uz instruktore Auto škole i djelatnika Postaje prometne policije Dubrovnik,

17.30 – druženje u prostorijama  Moto kluba “Libertas riders”.

Pozivamo građane da sutra u navedenom terminu posjete Gospino polje i isprobaju svoje motorističke sposobnosti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *