Predstavljanje hrvatske turističke ponude u Parizu

380

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj sudjeluje na najvažnijem i najvećem turističkom sajmu u Francuskoj koji je namijenjen isključivo poslovnoj publici. Riječ je o sajmu IFTM TOP RESA, koji se od 3. do 5. listopada 2023. održava u Parizu gdje se okupio velik broj stručnjaka i turističkih subjekata s ciljem daljnjeg umrežavanja i sklapanja poslovnih suradnji. U sklopu hrvatskog štanda, uz Predstavništvo HTZ-a u Francuskoj, svoju ponudu predstavljaju i turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i grada Zagreba te NP Plitvička jezera i tvrtka Perfecta Travel

„Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim brojem posjetitelja te interesom Francuza za sve hrvatske regije, kako na sajmu, tako i gledajući dosadašnji turistički promet u Hrvatskoj. Usprkos određenim neizvjesnostima, pritisku inflacije i raznim turbulencijama poput višemjesečnih prosvjeda u Francuskoj, u prvih devet mjeseci ove godine s ovog smo tržišta ostvarili 6 posto više dolazaka i 3 posto više noćenja nego lani. Osim toga, ugodno smo iznenađeni rezultatima koje bilježe Istarska i Primorsko-goranska županija u kojima smo ostvarili više od 20 posto povećanja dolazaka i noćenja Francuza na godišnjoj razini, a izvrsne brojke potpisuju i Splitsko-dalmatinska, Ličko-senjska te Zadarska županija“, istaknula je Daniela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj, dodavši da su u Hrvatskoj primjetna značajna povećanja dolazaka francuskih gostiju izvan glavne sezone što je rezultat mnogih promotivnih aktivnosti provedenih na francuskom tržištu. 

Ovogodišnje izdanje najvećeg poslovnog turističkog događanja povezuje predstavnike s oko 200 destinacija, 1.700 turističkih brendova te 34.000 turističkih profesionalaca iz cijeloga svijeta.  Tijekom trodnevne pariške manifestacije, predviđeno je održavanje mnogobrojnih sastanaka s turističkim agentima, organizatorima putovanja, aviokompanijama te ostalim ključnim gospodarskim subjektima koji doprinose razvoju i napretku različitih aspekata turizma. 

Posebnu poruku Hrvatskoj poslala je francuska ministrica turizma Olivia Grégoire koja se, osim s direktoricom Predstavništva HTZ-a, susrela i s otpravnicom poslova Veleposlanstva RH u Parizu Senkom Burić. Francuska ministrica opisala je Hrvatsku kao turistički iznimno zanimljivu zemlju koja obiluje fascinantnim prirodnim ljepotama. 

Dodajmo kako popularnosti Hrvatske na francuskom tržištu svakako doprinose i mnoge objave renomiranih medija kao što su Le Monde, Marie Claire Idee, Vogue Francuska, Le Figaro, a tu su i vrijedni prilozi emitirani na popularnoj TV postaji France 5. U sklopu medijskih objava nerijetko su istaknuti sadržaji vezani uz bogatu gastronomsku ponudu Hrvatske, novouređene hotele, najbolja mjesta za boravak u prirodi te prijedloge hrvatskih destinacija za razdoblja izvan vrhunca ljetne sezone. 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *