Predstavljanje psihološko-pravnih priručnika autorica Ivane Mijić Vulinović i Karmen Kmetović Prkačin

296

Predstavljanje psihološko-pravnih priručnika „Vodič za sretan brak“ i „Vodič kroz razvod braka“ autorica Ivane Mijić Vulinović i Karmen Kmetović Prkačin održat će se u petak, 12. listopada u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

„Vodič za sretan brak“prvi takav priručnik u Hrvatskoj, opisuje psihološku i pravnu dimenziju braka, odnosno partnerske veze. Činjenica kako svaki treći brak u Hrvatskoj propadne, kao i da ljudi ulaze iz jedne veze u drugu, očajnički tražeći ljubavlju ispunjen sretan odnos, ponukala je autorice – psihoterapeutkinju Kmetović Prkačin i pravnicu  Mijić Vulinović – da daju odgovor na pitanje zašto je tomu tako. Autorice na temelju vlastitih životnih spoznaja te primjerima iz prakse i stručne literature, ukazuju na to kako prestati činiti uvijek iste pogreške u partnerskome odnosu i realizirati se kao ispunjena, voljena i sretna bića.

Motiv kojim su se autorice vodile u njihovom prvom zajedničkom djelu, „Vodič kroz razvod braka“, bio je pružiti sve potrebno pravno i psihološko znanje i pomoć osobama koje se namjeravaju razvesti ili su proces razvoda već započeli, kao i pomoći donijeti odluku – razvesti se ili ne – onima koji još nisu sigurni. Autorice vjeruju kako će ovi priručnici  pomoći čitateljima da svoje partnerske odnose postave na zdrave i čvrste temelje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *