Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali na drugom partnerskom sastanku projekta WATERCARE

110

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na drugom partnerskom sastanku Interreg projekta WATERCARE u Puli.

Cilj projekta WATERCARE je poboljšanje kakvoće mora za kupanje smanjenjem mikrobiološkog onečišćenja korištenjem inovativnih alata u gospodarenju i obradi fekalnih otpadnih voda. Također, cilj je razviti sustav predviđanja i alarmiranja u slučaju onečišćenja mora za kupanje koji bi pomogao u odlučivanju o korištenju mora za kupanje.

Projekt obuhvaća 5 pilot područja, a na području Dubrovačko-neretvanske županije pilot područje je ušće rijeke Neretve.

Tijekom sastanka sudionici su raspravljali o opremi potrebnoj za provođenje projekta te o dosadašnjim i budućim aktivnostima i rokovima. Partneri su obišli i istarsko pilot područje uvalu Blaz u Općini Barban gdje ih je primio općinski načelnik Dalibor Paus.

Ukupna vrijednost projekta WATERCARE iznosi 2.833.019,40 eura, od kojih je udio Dubrovačko-neretvanske županije 278.000,00 eura, a predviđeno trajanje projekta je trideset mjeseci.  Partneri na projektu su Nacionalni istraživački savjet – Institut za morske znanosti iz Ankone, tvrtka ASET SPA iz Fana, Regija Marche, Regija Abruzzo, Sveučilište Urbino “Carlo Bo”, Splitsko dalmatinska županija,  Dubrovačko-neretvanska županija, Sveučilište u Splitu, Javna ustanova Metris iz Pule i Hrvatske vode.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *