Preko student servisa uskoro će moći raditi i izvanredni studenti?

432

Ako se prijedloga novoga Zakona o studentskom radu usvoji pravo na rad preko studentskih servisa trebalo bi se proširiti na sve studente koji nisu u radnom odnosnu.

Ministri tvrde da ne znaju tko je pisao Lex Agrokor: “Nisu mi rekli, kad bih znala, rekla bih vam” To bi značilo da će prvi put preko student servisa mogli raditi i studenti u statusu izvanrednih piše Jutarnji list.
Prema posljednjim podacima Zavoda za statistiku, od oko 160.000 studenata, izvanrednih je njih 44.000.

Prema postojećim propisima rad preko student servisa bio je dozvoljen sam redovnim studentima, a za izvanredne je ta mogućnost bila pod embargom jer se podrazumijevalo da su ionako zaposleni, što je u stvarnosti daleko od istine.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u nedavnom je intervjuu Hini kazala da bi prijedlog zakona ovaj tjedan trebao krenuti u javnu raspravu.

“Nadam se u javnoj raspravi dobiti podršku da se to područje, ne samo uredi, već da svi studenti, koji nisu u radnom odnosu, mogu raditi ako to žele”, kazala je Divjak.
Prijedlogom zakona definirana je minimalna naknada za studentski rad. Dok ona sada iznosi između 15 i 35 kuna, zakonski minimum trebao bi se kretati oko 20 kuna.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *