PRIOPĆENJE IZ HNS-a: Dubrovački turizam treba partnere, ne ucjene i politikantstvo

250

Dubrovačko gospodarstvo treba hitne mjere, a ponajviše treba stručni stožer koji bi već sutra morao započeti s pripremom ove turističke sezone. Takvo tijelo zapravo je jedini jamac sprječavanja katastrofe kakva je pogodila turizam u našem gradu prošle godine.  

Naime, među brojnim točkama predstojeće sjednice gradskog vijeća Dubrovnika, skrivene između protokolarnih točaka poput izvješća gradonačelnika nalaze se i dvije jako bitne za dubrovačke gospodarstvenike – o oslobađanju od plaćanja za javne površine i o smanjenju cijene zakupa za poslovne prostore u vlasništvu Grada sve do kolovoza ove godine. Te točke logičan su nastavak mjera prema pokretačima dubrovačkog gospodarstva, ali ujedno predstavljaju tek nužan prvi korak prema rješavanju problema. A da bi se problem mogao riješiti potrebno je u taj proces uključiti stručnjake. 

Dubrovački turizam treba partnere, stoga će na sjednici gradskog vijeća HNS predložiti vijećnicima osnivanje stručnog stožera na razini grada. Naš grad treba naše znanje i zato, pod vodstvom stručnjaka za turizam s dubrovačkog sveučilišta, stožer bi uključivao predstavnike najvećih hotelskih kuća, predstavnike ugostitelja, malih privatnih iznajmljivača, taksista, autobusera i predstavnika zračne luke, a glavni bi mu zadatak bio priprema prijedloga mjera za ovu sezonu. 

Samo partnerskim odnosom možemo učinkovito djelovati na razvoj turizma, a u odnosu građana, politike i poduzetnika ne smije biti ucjena već samo uvažavanje. Jer jedino zajedničkim snagama možemo vratiti život i turiste u grad i spasiti naše gospodarstvo. 

HNS podružnica Dubrovnik

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *