Pročelnik Miljanić primio vice konzulicu Republike Koreje

269

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić primio je danas u službeni posjet vice konzulicu Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Junghyun Park.

Vice konzulica Park dužnost je preuzela u rujnu ove godine, a s pročelnikom Miljanićem razgovarala je o sigurnosti korejskih turista za vrijeme boravka u Gradu Dubrovniku te je zamolila logističku pomoć u nepredviđenim okolnostima kada turisti dožive nesreću i trebaju medicinsku pomoć ili prijevoz. Izrazila je zadovoljstvo uvođenjem redovne linije Zagreb – Seoul prijevoznika  Korean Air. Od 1. rujna ove godine dva glavna grada povezana su tri puta tjedno, što se čekalo dugo i što će iznimno olakšati korejskim turistima posjet Hrvatskoj.

Pročelnik Miljanić obećao je pomoć, rekavši kako je Republika Koreja iznimno važno tržište, poglavito u postsezoni. Istaknuo je kako je sigurnost u gradu na iznimno visokoj razini, čemu su zasigurno imali priliku svjedočiti i korejski turisti.

Ovom prilikom pročelnik Miljanić je vice konzulicu upoznao s problemom nelegalnog vođenja u Gradu Dubrovniku, u slučajevima kada strani državljani pružaju turističku uslugu turističkog vodiča bez odgovarajuće licence. Potrebno je da grupe gostiju predstavljaju osobe stranci u suradnji s legalnim turističkim vodičima Republike Hrvatske koje je angažirala turistička agencija čiji su gosti, naglasio je pročelnik Miljanić jer nezakonito i često nestručno vođenje također i narušava najbolji doživljaj Dubrovnika posjetiteljima.

Jedan od ciljeva suradnje svakako je i direktna linija između Dubrovnika i Seoula ili nekog drugog korejskog grada, usuglašeno je, što bi Dubrovnik profiliralo kao jednu od ulaznih europskih zračnih luka dalekoistočnih gostiju.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *