PROJEKT POMORSKE ŠKOLE U sklopu „Biblioterapije“ u Knjižnicu dolazi „europska pjesnikinja slobode“ Monika Herceg

236

U organizaciji Pomorsko tehničke škole Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica, u petak 17. svibnja s početkom u 18 sati, u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad, upriličit će se susret s pjesnikinjom Monikom Herceg.

Događanje je organizirano u okviru projekta “Biblioterapija – terapija čitanjem i pisanjem” kojeg Pomorsko tehnička škola provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Dubrovački srednjoškolci dobit će priliku čuti, razgovarati, čitati i pisati zajedno s ovom pjesnikinjom koja je nedavno proglašena europskom pjesnikinjom slobode.

Razgovarat će se o poeziji, o pisanju, čitanju, o slobodi i kako učenicima poezija može pomoći shvatiti i popraviti svijet, onaj unutarnji, kao i onaj izvan njih samih.

Ovim susretom nastavlja se sad već tradicija susreta dubrovačkih srednjoškolaca s ponajboljim i najpopularnijim hrvatskim suvremenim književnicama i književnicima. Moderatorica razgovora i radionice bit će profesorica Mariela Marković koja je ujedno voditeljica projekta.

Ulazak je slobodan za sve, a posebno se pozivaju srednjoškolci da dođu u što većem broju.

U subotu, 18. svibnja u 10 sati ujutro u Saloči, pjesnikinja Monika Herceg održat će radionicu poetske terapije za sve zainteresirane učenike.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *