PROSVJED RODITELJA U METKOVIĆU Dvije smrti su previše!

229
Priopćenje koje smo dobili od GI “Mame i tate iz Metkovića i okolice prenosimo u cijelosti:
 
Dana 19.12.2018 u vremenu od 15:00-15:30 sati ispred Doma zdravlja u Metkoviću, građanska inicijativa “Mame i tate iz Metkovića i okolice” održati će mirni prosvjed u cilju što prijeg rješavanja problema manjkavosti uređaja CRP/streptokok analizatora u istoimenom Domu zdravlja. 
 
Naime, već je svima poznato sta se dogodilo sa dvoje djece koja su na žalost preminula.
Ovakvim dosadašnjim načinom rada život u Metkoviću posebno je traumatičan preko vikenda, jer subotom popodne i nedjeljom nema dežurstava laboratorija i rtg.
Rješenje nije samo u analizatoru CRP-a/streptokoka, ali nam je prvi korak u rješavanju.
Uređaja kojima cijena nije velika, a važnost njihove dijagnostine nemjerljiva. Želimo naglasiti da su sredstva za dva analizatora osigurana od grada Metkovića, za pedijatrijske ordinacije, ali skrećemo pozornost da bi i Hitna pomoć trebala hitno isti analizator.
 
Zato vas pozivamo da nam se dana 19.12.2018. od 15:00-15:30 pridružite u mirnom i dostojanstvenom skupu kojim želimo poslati poruku u Zagreb, u Ministarstvo zdravstva, da nema toga pravilnika i papira koji se ne može promijeniti za život naše djece iz Metkovića i okolice.
 
I zato, poštovani g. ministre, tražimo hitnu izmjenu pravilnika o medicinsko biokemijskoj analizi u liječničkim ordinacijama, kojim bi se dozvolila nabavka i upotreba prijeko potrebnih aparata, kao i obveza postupanja svih zdravstvenih djelatnika, po Hipokratovoj zakletvi prema pacijentima, a prvenstveno djeci! 
 
Dvije smrti su previše, želimo stati na ovome!
Bez obzira što smo različiti u mišljenjima, političkim opredjeljenjima, mi ovom akcijom ne idemo protiv niti jednog čovjeka!
 
 
Ova akcija je za svako dijete iz doline, od najmanjeg i najsiromašnijeg, do najvećeg i bogatijeg. Neka nas razlike spoje u jednome jer sve ono što ne možemo prihvatiti imamo priliku promijeniti. Učinimo to skupa!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *