Prvaci judaši na prijemu kod zamjenice Tepšić

267

Povodom iznimnih rezultata ostvarenih na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske u judu za mlađe seniore i mlađe kadete, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Dživo Brčić primili su jučer mlade sportaše Judo kluba Dubrovnik 1966, dobitnike šest medalja.

Prijemu su prisustvovali judaši Nika Viđen, Anđela Violić, Petrunjela Pavić, Josip Bulić, Marko Vareškić i Marko Tomašević, u pratnji glavnog trenera Matea Semiza, predsjednika kluba Frana Stjepovića i člana uprave Igora Jankovića. Judo klub Dubrovnik 1966. osvojio je ukupno četiri medalja na mlađe seniorskom prvenstvu i dvije medalje na mlađe kadetskom prvenstvu što ga svrstava među najuspješnije klubove oba prvenstva.

Zamjenica Tepšić i pročelnik Brčić čestitali su na ostvarenim medaljama i poželjeli puno uspjeha u budućim natjecanjima, istaknuvši kako sport iznimno doprinosi osobnom razvoju pojedinca. S vodstvom kluba razgovarali su o izradi Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018. koja je u proceduri, sportskim grupama za najmlađe koje su u planu u popodnevnim smjenama u Dječjim vrtićima Dubrovnik, te financiranju potreba klubova iz gradskog proračuna. Ova gradska uprava u proračunu za 2019. godinu predvidjela je nešto više od milijun kuna za održavanje sportskih natjecanja kojima će domaćin biti Dubrovnik, što će obuhvatiti i Europski judo kup, istaknuo je Brčić.

Anđela Violić i Nika Viđen osvojile su naslove državnih prvakinja u judu. Violić je bila najbolja na mlađe seniorskom prvenstvu u kategoriji do 70 kilograma stigavši do zlata pobijedivši sve tri borbe, dok je Viđen bila najbolja na mlađe kadetskom prvenstvu u kategoriji do 57 kilograma. Dobila je sve četiri borbe. Petrunjela Pavić i Josip Bulić osvojili su srebro u kategoriji za mlađe seniore i seniorke, dok je Marko Vareškić osvojio broncu u istoj kategoriji. Marko Tomašević osvojio je broncu u kategoriji za mlađe kadete i kadetkinje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *