PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA U TRI MJESECA IZDALA 716 RADNIH DOZVOLA ZA OSOBE S PODRUČJA BiH

301

Privatnicima se sve češće za poslove javljaju osobe s područja Republike Srpske, što konstantno na društvenim mrežama i u Facebook grupama za traženje posla u Dubrovniku izaziva prepirke. Interesiralo nas je koliko je radnih dozvola s tog područja izdato od početka ove godine, ima li zaposlenih osoba s tog područja u tijelima državne vlasti, tvrtkama u vlasništvu Grada i koji je broj zaposlen kod privatnih osoba i obrtnika? Odgovor PU Dubrovačko-neretvanske prenosimo u cijelosti:

– U odnosu na postavljena pitanja obavještavamo Vas da je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska od početka ove godine zaključno do 29. ožujka izdala ukupno 1241 dozvolu za boravak i rad od kojih je najveći broj izdan državljanima Bosne i Hercegovine, njih 716.

Zasigurno ćete razumjeti da Vam detaljnije informacije o mjestu njihovog prebivališta, tvrtkama i obrtima u kojima su zaposleni u ovom trenutku nismo u mogućnosti dati, obzirom da evidencije ne vodimo na taj način, a precizan odgovor bi zahtijevao analizu svakog pojedinog zahtjeva, što na žalost u ovom trenutku nismo u mogućnosti  zbog preopterećenosti službenika koji rade na navedenim poslovima. Kako bismo provjerili tko je od njih s područja Republike Srpske potrebno je provjeriri svaki pojedini zahtjev, dakle njih 716, što na žalost nije moguće zbog izuzetno velikog obima poslova službenica koje obavljaju poslove rada sa strancima . Izuzetno nam je žao što Vam u ovom trenutku nismo u mogućnosti pružiti traženu informaciju. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *