PUTEVIMA PROŠLOSTI U obnovljenoj palači Ismaeli Gabrielis otvoren Gradski muzej Korčula

280

Župan Nikola Dobroslavić svečano je otvorio Gradski muzej Korčula, monumentalnu palaču Ismaeli Gabrielis iz 16. stoljeća koja je obnovljena u sklopu projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija. Svečanosti otvaranja nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo te ravnateljica RRA DUNEA Melanija Milić.

Nositelj ovog projekta, koji se brendira pod nazivom ‘Putevima prošlosti’, je Dubrovačko-neretvanska županija, a operativno ga je provela Regionalna agencija DUNEA s još 10 partnera. Projekt je započeo 2017. godine, a ukupna vrijednost je 33.872.704,57 kuna. Jedan od najznačajnijih zahvata ovog projekta se upravo odnosio na radove rekonstrukcije i opremanje gotovo 600 metara kvadratnih palače Ismaeli Gabrielis. Obnovom ovog prevrijednog objekta Korčulani i njihovi gosti tako su dobili muzej bogatog postava i s interkativnim sadržajima.

Župan Dobroslavić čestitao je završetak ovog velikog i važnog projekta. “Gradski muzej Korčula će pridonijeti boljem prikupljanju i predstavljanju bogate kulturne baštine otoka, ali će pružiti i novu kvalitetu turističke ponude naše županije”, rekao je između ostalog župan te i službeno otvorio muzej.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *