PUTOSITNICE UTORKOM: Nenad Jasprica dočarat će vam priču o Bajkalskom jezeru i sibirskim tajgama

326

Nenad Jasprica održat će putopisno predavanje  „Bajkalsko jezero i sibirske tajge“ iz ciklusa „Putositnice utorkom“ u utorak, 14. studenoga,  u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Znanstvenim razlozima potaknut, Jasprica se našao na obalama Bajkalskog jezera, najstarijega  i najdubljega  jezera na Zemlji, danas atraktivnog turističkog odredišta.

U svom, široj publici namijenjenom predavanju, predstavit će povijest, floru i faunu ovog mjesta svjetskog naslijeđa UNESCO-a od 1997. godine s nekoliko nacionalnih parkova i prirodnih rezervata kao i o prijetnjama sve izglednijeg onečišćenja. Predavanje je dio programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.Nenad Jasprica održat će putopisno predavanje  „Bajkalsko jezero i sibirske tajge“ iz ciklusa „Putositnice utorkom“ u utorak, 14. studenoga,  u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Znanstvenim razlozima potaknut, Jasprica se našao na obalama Bajkalskog jezera, najstarijega  i najdubljega  jezera na Zemlji, danas atraktivnog turističkog odredišta.

U svom, široj publici namijenjenom predavanju, predstavit će povijest, floru i faunu ovog mjesta svjetskog naslijeđa UNESCO-a od 1997. godine s nekoliko nacionalnih parkova i prirodnih rezervata kao i o prijetnjama sve izglednijeg onečišćenja. Predavanje je dio programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Prof. dr. Nenad Jasprica, biolog-botaničar, trenutno obavlja dužnost ravnatelja Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku. 

Objavio je preko 200 znanstvenih, stručnih i popularnih radova. Opisao je za znanost nekoliko do sada nepoznatih tipova vegetacije u Sredozemlju. Član je Znanstvenog vijeća za prirodoznanstvena istraživanja Jadrana HAZU. Urednik je znanstvenog časopisa Acta Botanica Croatica. Mentorirao je izradbu četiri doktorske disertacije. Član je nekoliko međunarodnih i domaćih strukovnih udruga i asocijacija. Dobitnik je nagrada za popularizaciju znanosti.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *