RADIONICE UDRUGE SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE GROF: Kultura sjećanja za sigurno sutra

499

Udruga Specijalne jedinice policije Grof je tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana održala radionice učenicima OŠ Župa dubrovačka i učenicima OŠ Montovjerna.

Udruga već petu godinu zaredom u suradnji s Tihanom Biuk Magaš, profesoricom povijesti u Gimnaziji Vladimira Nazora iz Zadra održava edukativne radionice pod nazivom „Kultura sjećanja za sigurno sutra“, a radionice su namijenjene učenicima/cama završnih razreda osnovnih škola kao i učenicima srednjih škola.

Tijekom radionice učenici imaju priliku kroz fotografije iz doba ratnih zbivanja i kroz vrlo zanimljivo interaktivno vođenje profesorice Biuk Magaš saznati što su ratna zbivanja u Domovinskom ratu značila djeci tog doba i koja je uloga pripadnika Specijalne jedinice policije Grof bila u postizanju slobode i mira koje danas živimo.

Pričajući iz osobnog iskustva djeteta hrvatskog branitelja i djeteta koje je proživjelo sve strahote rata profesorica Magaš kroz svoje radionice budi emocije poštovanja i suosjećanja prema onima koji su nam svojim žrtvama omogućili slobodu koju danas živimo s krajnjom porukom mira i činjenja dobra jedni drugima.

S iznimnim zanimanjem ove dvije radionice popratilo je 120 učenika OŠ Župa dubrovačka i 53 učenika OŠ Montovjerna koji su tijekom radionica imali priliku osobno upoznati i razgovarati s članovima Specijalne jedinice policije Grof kojima su postavljali brojna pitanja.

Pripadnici Specijalne jedinice policije Grof, nekada ujedinjeni u ratu, danas djeluju ujedinjeni u miru u sklopu Udruge specijalne jedinice policije Grof koja zahvaljujući silnom trudu predsjednika Udruge Nikice Lazarevića i dopredsjednika Hasiba Alibegovića, ali i svim ostalim članovima, svojim brojnim aktivnostima pomažu prije svega pružiti svu potrebnu pomoć članovima Udruge i održavati sjećanje i duboko poštovanje prema svemu onome čega su se ti ljudi, tada mladići, odrekli kako bismo mi danas živjeli u miru.
Udruga priprema i monografiju u kojoj će biti detaljno pojašnjena uloga SJP Grof, kako lokalno na dubrovačkim ratištima, tako i globalno na svim ostalim hrvatskim ratištima.

Podršku za svoj rad dobivaju od strane Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *