Radovi na pročistaču u samoj završnici

111

Jedan od najvažnijih gradskih projekata pri samom je kraju. U uređaj za pročišćavanje vode u Komolcu ugrađeno je 90 posto opreme.
”Ostaju još završni radovi i u lipnju počinjemo s probnim radom pročistača”, najavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković prilikom obilaska objekta s upravom Vodovoda i novinarima.

Prvo vrijeme uređaj će biti u probnom radu, koliko bude potrebno da prođu sva testiranja. ”Vjerujem da će jesen pred nama proći uredno, bez ikakvih zamućenja, tada će već uređaj biti u punoj funkciji”, kazao je gradonačelnik Franković, ističući kako radovi teku prema planu i da ne bi trebalo biti nikakvih kašnjenja.

Time bi završila prva faza radova na pročistaču, nakon koje slijede preostale dvije faze, za koje se već obavljaju pripreme.

Od radova u tijeku izvodi se povezivanje uređaja s hidrotehničkim tunelom Srđ za spoj pročistača sa sustavom opskrbe grada. U samoj građevini u tijeku je montaža jedinica za pročišćavanje vode te njihovo cijevno povezivanje sa sustavom. Radi se i na elektropovezivanju ugrađene strojarske opreme s kontrolnim jedinicama, a izvode se i završni građevinski radovi na unutarnjem uređenju te krovištu zgrade.

Nastavlja se izgradnja potpornog zida pristupne prometnice objektu kao i opsežni radovi zemljanog iskopa za spojne cjevovode, koji će omogućiti povezivanje pročistača s budućim spremnikom pitke vode te dodatnim postrojenjem za pročišćavanje vode na bazi aktivnog ugljena, što je zaseban projekt II. faze.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *