RAGUŽ NA KONFERENCIJU ZA NOVINARE DOVEO ŠARULJU Želim pokazati u kakvim uvjetima naša djeca treniraju

399

Predsjednik Dubrovačke stranke Željko Raguž održao je danas konferenciju za medije na velikom igralištu Gospinog polja na kojoj je  s predsjednikom Gradskog kotara Montovjerna, Nikšom Đerekom govorio o sportskoj infrastrukturi grada Dubrovnika. Prigodno konferenciji, rekao je Raguž, doveli su i kravu Šarulju. 

– Simbolično smo danas ovdje doveli i Šarulju o kojoj sam bio jednom već govorio i na Gradskom vijeću da se vidi u kojim uvjetima naša djeca treniraju. Da sam danas započeo konferenciju riječima: dobrodošli na Mrčevo, Gromaču ili Osojnik, vjerojatno nitko ne bi ni pomislio da se zaista ne radi o tim mjestima, jer pogledajte kakvo je ovdje nogometno igralište. Mogu li naša djeca  biti konkurentna svojim vršnjacima u sportu kojim se bave? Naravno da ne mogu! Vaterpolo Jug ima odlične rezultate jer imaju dobre uvjete i napravljen im je bazen, ali trebamo misliti i na ostale sportove.,rekao je Raguž.

“Iz državnog vrha se diče Dubrovnikom svugdje u svijetu, ali onda neka i ulože novac. Zadnjih trideset godina se ovdje ništa nije napravilo po pitanju sportske infrastrukture. Gospodo, uložite u dubrovački sport, preko državnog proračuna ili preko Hrvatskog nogometnog saveza. Žalosno je današi klubovi pored ovakve mediteranske klime moraju trenrati u drugim zemljama”, dodao je Raguž, a pozvao je i premijera Plenkovića, koji dolazi na sjednicu Vlade u Dubrovnik,  da dođe obići Gospino polje kako bi sam vidio stanje.

Nikša Đerek je nakon Raguža rekao kako je siguran da je drugačija situacija i bolja sportska infrastruktura, veći dio građana odlučio baviti sportom, koji utječe na psiho-fizičko zdravlje svakog pojedinca.

Cijelu konferenciju za novinare pogledajte ovdje. 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *