Reakcija iz Trebinja na jučerašnju Frankovićevu izjavu: ‘O prošlosti će suditi povijest, a ne političari’

442

Otvoranje novouređenog graničnog prijelaza Ivanica, jučer su zasjenila prepucavanja političara oko tema koje će uvijek biti vrelo nesporazuma. 

Na jučerašnju Frankovićevu izjavu koja je izazvala veliku pažnju, reagirao je zamjenik trebinjskog gradonačelnika Mirko Ćurić.

Kako prenosi Trebinje danas, Ćurić je rekao kako je iznenađen izjavom dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića koji je izjavio da “nema suradnje između ova dva grada, dok se Trebinje ne ispriča Dubrovniku” i poručio kako će o svim događajima u prošlosti suditi povijest.

Ćurić kaže da je bilo “nelagodnih situacija” i sa jedne i sa druge strane, naglašavajući da su i Trebinjci, kao i Dubrovčani, branili svoje obitelji i domove.

“I u Trebinju majke plaču za svojim sinovima, djeca za roditeljima. Tko će se njima ispričati?”, upitao je Ćurić i dodao kako je prošlo vrijeme slanja poruka koje ne doprinose dobrosusjedskim odnosima, već treba slijediti glas razuma i volju naroda.

Činjenica je, kaže Ćurić, da i građani Dubrovnika po nekoliko sati u kolonama čekaju ulazak u Trebinje, kao i Trebinjci koji svakodnevno odlaze u Dubrovnik. 

“Svi su oni dobrodošli u Trebinje jer je ovo uvijek bio i bit će grad otvorenog srca za sve dobronamjerne ljude. Mi, političari, ne smijemo biti ti koji će kočiti suradnju između susjeda. Trebamo im biti na usluzi”, istaknuo je Ćurić, prenosi Trebinje danas

Komentirajući Frankovićevu neprimjerenu gestu kada je odbio poziv novinara da se fotografira s njim, Ćurić je naglasio da svatko ima pravo da pokaže svoju kulturu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *