Regionalni centar kompetentnosti Dubrovnik organizirao Sajam poslova u turizmu

532

Danas, 12.04.2022. u Studentskom domu Dubrovnik održan je Sajam poslova u turizmu u sklopu projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“.

Projekt Regionalni centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo ima za cilj unapređenje infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini i intenziviranje suradnje s drugim europskim centrima. Regionalni centar kompetentnosti će s Dubrovačko-neretvanskom županijom, partnerima – ustanovama za srednje strukovno obrazovanje – te suradnicima pružiti unaprijeđene infrastrukturne uvjete za učenike, nastavnike i druge polaznike Regionalnog centra kompetentnosti kako bi se postigla veća zapošljivost i povećala kvaliteta srednjeg strukovnog obrazovanja, obrazovanja za odrasle i cjeloživotnog učenja u turizmu i ugostiteljstvu.

Okupljene su pozdravile Ana Čeović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije i Hilarija Lozančić Benić, voditeljica Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik.

Organizacijom Sajma poslova omogućilo se upoznavanje učenika završnih razreda i svih zainteresiranih za trajno ili sezonsko zapošljavanje u turizmu s potrebama poslodavaca, koji su se predstavili na sajmu. Direktan kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika potiče na aktivnost u traženju poslova, omogućava partnerstvo svih dionika te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada.


Na izložbenim štandovima predstavili su se Hrvatski zavod za zapošljavanje, RIT Croatia, Libertas međunarodno sveučilište, ASPIRA, UNIDU, Učenički servis Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Studenti dom Dubrovnik, Mint Media, Nautika d.o.o., hotelske kuće Valamar Dubrovnik, Royal Hotels & Resort Dubrovnik, Jadranski luksuzni hoteli, HUP Zagreb – Dubrovnik Riviera Hotels, Hilton Imperial Dubrovnik, hotel Park, hoteli Maestral, te agencije Gulliver DMC, Gulliver travel, Platanus, Elite travel i drugi.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *