RODITELJI NA LOPUDU se pobunili protiv izgradnje trafostanice na dječjem igralištu

434

Zabrinuti roditelji s djecom okupili su se na jedinom dječjem igralištu na otoku Lopudu, prvog dana izgradnje kontejnerske trafostanice, pozivajući HEP i Grad Dubrovnik da smjesta zaustavi daljnje radove i nađu alternativno mjesto za izgradnju nove trafostanice.

Naime, navedenu trafostanicu, HEP, uz odobrenje Grada Dubrovnika, gradi u srcu mjesta, na pristaništu, na dječjem igralištu, svega nekoliko metara od osnovne škole i vrtića.
Mještani su šokirani ovakvom odlukom ponajviše zbog činjenice da je prije svega nekoliko godina skupljeno 80 potpisa, čime je više od polovice mještana jasno izrazila protivljenje izgradnji kontejnerske trafostanice. Upravo zbog sakupljenih potpisa, izgradnja navedene trafostanice je tada obustavljena. Roditelji se pitaju zašto se u međuvremenu nije pronašlo bolje rješenje.

Pozivajući Grad da djecu stavi na prvo mjesto i zaštiti od potencijalno opasnog zračenja, roditelji su najavili ponovno prikupljanje potpisa i slanje dopisa kojim mole sastanak na kojem bi se pokušalo naći adekvatno rješenje.
Naime, prije postavljanja kontejnerske trafostanice, HEP je najavljivao gradnju trafostanice ispod ceste uz brojne zaštite od zračenja, čime bi se očuvalo zdravlje djece, a ne bi se vizualno nagrdio ni sam ulaz u lopudsku luku, kojim svakodnevno prolazi na tisuće turista.

IZVOR: DalmacijaPlus
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *