ROKO TOLIĆ: Dobroslavić nije mislio na naše najmlađe, ali je zato sebi kupio novu limuzinu!

665

-Dvanaest godina se obećavaju mnogi projekti, a ne napravi se nijedan korak ka njihovoj realizaciji. To je nedopustivo, kazao je na današnjoj konferenciji za medije kandidat za župana Roko Tolić.

-Ovaj put se dotičemo onog najvažnijeg za svaku zajednicu, a to je sustav obrazovanja, to su naša djeca, školstvo. Osnovna škola u Konavlima, čitav niz godina slušam kako se Konavljani ne mogu načuditi kako se ništa ne miče s mjesta. Ta je škola postavljena kao montažna i privremena, ali odavno je izgubila karakter privremenosti i polako postala opasnost za samu djecu. Doista ne znam zašto se svaljuje krivica na nekoga drugoga i zašto se ne poduzima ništa ili gotovo ništa. Slušamo ovih dana opet: “Evo samo što nije”, “Sad nam je to ponovo bitno”, “Sada to kreće”. Postoje jedinice lokalne samouprave koje uspijevaju napraviti škole i za veći broj đaka u neke tri godine, a ovdje nije bilo dovoljno dvanaest kako bi se neke stvari pomakle sa svog mjesta.

Ovaj župan voli doći u našu općinu na Dan općine, za Božić i više ga nema, kazali su mi tamošnji stanovnici.

Da je ove godine bila priredba, djeca 4b su pripremila pjesmicu, mislim da sam je zapamtio:

“Uvijek kad nam je bitno i trebate roditeljski glas, vi se sjetite nas, a nakon toga vam ne postane hitno.

Zato, župane dragi, prepustite nekome tko zna, krajnje je vrijeme da vam kažemo: pa, pa.”

Obećala se i izgradnja dvorane u Gimnaziji, naglašava Tolić.

-Vole se s njom pohvaliti, ali kad je riječ o dvorani, onda sve stane na obećanjima. Ne znam je li više nekoga sram, je li im neugodno? U županovom Slanom se sportska dvorana izgradila za tri godine, pretpostavljam zbog agilnosti općinskog načelnika, ne zbog županijskih struktura. Pored toga, želim naglasiti i izgradnju sportsko-rekreacijske dvorane u Stonu, s obzirom da je to kraj koji je poznat po vinarima, školjkarstvu, proizvodnji soli, ali kad dođete do obrazovanja, djece, rekreacije i sportaša- tu sve prestaje.

Na održanoj konferenciji Tolić se dotaknuo i drugih ulaganja u obrazovanje.

„Dok se s jedne strane nije mislio na naše najmlađe i na uvjete njihovog školovanja, s druge se strane itekako mislio o svom komforu i luksuzu. Pa je tako, aktualni župan, kupio novu limuzinu. I zato ću vam još nešto sada obećati. Meni ne treba, kao sadašnjem županu nova limuzina od skoro 400 tisuća kuna i tko zna koliko još desetaka tisuća kuna na njeno održavanje tijekom godine. Ja ću taj luksuzni Audi prodati i taj ću novac preusmjeriti na stipendije učenicima i studentima. Tako da će stipendije učenicima i studentima porasti za 50 posto. Učenici će tako umjesto 600 dobiti 900 kuna, a studenti umjesto 1000 dobit će 1500 kuna“, zaključio je Tolić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *