ROKO TOLIĆ: Plaćamo li mi porezni obveznici župana da ne bi ništa znao i da bi izbjegavao odgovore na sve probleme i skandale?

803
Nezavisni kandidat za župana Roko Tolić ponovo se obrušio na aktualnog HDZ-ovog župana Nikolu Dobroslavića na svojoj Facebook stranici.
“U more usred Grada, pored Banja izlije se sedam tona lož-ulja, a župan Dobroslavić – šuti.
Otkrije se kako dvije članice Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Domus Christi nemaju zakonom predviđenu fakultetsku naobrazbu, a župan šuti.
Na Batali se bune naši sugrađani kojima nitko nije ni pomislio osigurati zamjensku lokaciju za barke dok traju radovi na Lapadskoj obali, a župan šuti.
Cesta u Slanome, iako stotinjak metara od njegove kuće, zbog manjeg odrona zatvorena je mjesecima, a župan, znate i sami – šuti.
Mediji su otkrili niz skandala oko natječaja za voditelja Centra kompetentnosti, a župan nema komentara.
Zdravstveni sustav je opterećen dugovima i skandalima, a župan opet radi ono što mu najbolje ide – šuti.
Otkriveno je kako se lažno trasiralo za gradnju Centra za gospodarenje otpadom, koji može ugroziti Malostonski zaljev i školjkare, a župan – naravno šuti.
Rijetki turisti u vrijeme pandemije, privučeni privatnom inicijativom, požele doći na hrvatski jug, ali odustaju zbog nerazumno visoke cijene PCR testa koja za Korčulu i Orebić iznosi čak 1050 kuna! Župan se dakako, ni po tom pitanju ne želi miješati u vlastiti posao te – šuti.
Plaćamo li mi porezni obveznici župana da ne bi ništa znao i da bi izbjegavao odgovore na sve svoje probleme i skandale?
Plaćamo li ga da se ne usudi komentirati niti jednu aktualnost u Županiji koju vodi?
Ova njegova šutnja u psihologiji se naziva “nojev efekt” – izbjegavanje negativnih informacija. Ili ono što bi se u narodu reklo – “zabijanje glave u pijesak”. Uvjeren sam da će građani 16. svibnja reći – “DOSTA!” nojevskoj politici te da će izabrati zaokret i otvoren dijalog o svim problemima i projektima. Problemi nisu tu da se njeguju nego da se rješavaju, ali rješavati probleme treba znati. O problemima ne smijemo šutjeti! Treba nam župan koji nudi odgovore, ne izgovore!

#RokoTolić: Župane, šutnja nije zlato, premda se vama isplati!

? U more usred Grada, pored Banja izlije se sedam tona…

Objavljuje Roko TolićSrijeda, 21. travnja 2021.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *