Sanja Putica o zlostavljanju žena : Bilo bi lijepo da mediji propagiraju sadržaj, a ne samo izgled žena

438

U emisiji “Otvoreno”, koju je vodio Damir Smrtić, u ponedjeljak navečer na temu silovanja i drugih oblika seksualnog zlostavljanja gostovali su: Sanja Sarnavka, nezavisna aktivistica i zagovornica ženskih prava, Sanja Putica, saborska zastupnica HDZ-a, Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu (SDP), Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, Dean Sinovčić,  filmski novinar i Ana-Marija Vrdoljak, glumica, predstavnica Hrvatske u FIA.

Naime, posljednjih dana seksualni skandali potresaju Hollywood, ali i svijet politike. Tako su brojne asistentice priznale da su zlostavljane u Europskom parlamentu.

Zašto su baš danas mnoge žene priznale da ih se seksualno zlostavljalo, Sanja Sarnavka, nezavisna aktivistica i zagovornica ženskih prava, istaknula je kako se promijenila klima društva, što je dopušteno, a što nije.

“Mi ćemo za 30 godina imati u Hrvatskoj takvu situaciju. Mi imamo župana koji je osumnjičen za obiteljsko nasilje pa smatra da treba ostati na toj poziciji. Moćni muškarci su nekad smatrali da mogu činiti što žele. Kad se nađe jedna hrabra osoba, onda i druge žrtve progovore.”, osvrnula se Sarnavka na seksualna zlostavljanja otkrivena u Hollywoodu.
A kakva je situacija o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju u politici, govorila je Sanja Putica, saborska zastupnica HDZ-a.

“Rekla bih da žene jesu slabiji spol u politici. Žene se u puno manjoj mjere žele baviti politikom, a potom se u političkom životu ne žele međusobno štititi. Smatram da treba štititi osobni integritet žena. Rekla bih da, nažalost, iako imamo zakonske akte o zlostavljanju, oni se nažalost premalo izvršavaju”, nadodala je Putica.

Nadodala je kako primjerice žene u Albaniji osnivaju alijanse za žene.

Također, napomenula je kako bi bilo lijepo da mediji propagiraju sadržaj, a ne samo izgled žena.

Cijeli članak pročitajte na direktno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *