Sarkastični ste: sarkazam je znak visoke inteligencije

1592

Neki misle da je sarkazam samo još jedan način da nekoga uvrijedimo ili povrijedimo, jedan oblik obrambenog mehanizam za nas ljude. Međutim, studije su do sada pokazale da su osobe koje vole sarkastične šale inetligentne i elokventne.

1. SARKAZAM NAM POMAŽE DA SHVATIMO OSOBE

Prema tvrdnjama psihologa sa Sveučilišta Haifa, “shvaćanje stanja svijesti i emocija kod drugih osoba je povezano sa našom sposobnošću da shvatimo sarkazam”. Da, to znači da im ne možete lagati. To je kao da lažete mentalisti ili empati.

2. SARKAZAM JE ZNAK VISOKE INTELIGENCIJE

Istraživanja su pokazala da naš mozak mora puno brže raditi kako bi shvatio sarkazam. To znači da sarkastične osobe imaju brz um.

3. SARKASTIČNI LJUDI ODLIČNO RJEŠAVAJU PROBLEME

Kada je mozak u svom punom pogonu, to znači da je osoba sposobna pronači rješenje brže od ostalih.

4. BARATAJU VAŽNOM KOUNIKACIJSKOM VJEŠTINOM

Prema tvrdnjama današnjih lingvista, sarkazam je postao važan dio sporazumjevanja u modernom društvu. Sarkastične osobe su uvijek u centru pažnje, i ne moraju ostati po strani, dosađujući se.

5. LJUBITELJI SARKAZMA SU OTPORNIJI

Sakrastične osobe su dovoljno pametne da ne uzimaju sve k srcu. Ne samo da mogu podnijeti udarce, one se lako mogu nositi s drugim osobama. Teško je zamisliti takvu osobu kao žrtvu, zar ne?

6. SARKAZAM JE KORISTAN ZA MENTALNO ZDRAVLJE

Prema rezultatima istraživanja koje su prveli neuropsiholozi za kalifornijskog sveučiliša, kada netko nikako ne može shvatiti kada je dobio sarkastičan odgovor, to može biti znak za početak neke mentalne bolesti. Da bi zadržali zdrav razum, moramo češće koristiti sarkastične opaske.

7. SARKASTIČNA OSOBA U DRUŠTVU POMAŽE SVOJIM PRIJATELJIMA DA POSTANU PAMETNIJI

Kada stalno komuniciraju s drugim osobama, ljubitelji sarkazma počinju utjecati na tuđe mozgove. Jer vaš mozak mora puno brže raditi nego inače ako želite držati korak s takvim osobama.

8. MAJSTORU SARKAZMA JE DOVOLJNA JEDNA RIJEČ DA VAS SREDI

Takve osobe nemaju premca kada je u pitanju rat rječima. Čak i kada ih netko uvrijedi, taj će to požaliti – jer ponekad riječi bole više od šaka ili palica.

9. ONI VAS U ISTO VRIJEME MOGU I MALO UVRIJEDITI I DOBRO NASMIJATI

“Nisam došao na vrh prehrambenog lanca da bih bio vegetarijanac, ali zbog tebe mog napraviti iznimku”, to je fraza koja zvuči smiješno dok ne razmislite malo:”Čekaj, čekaj. Jel to on vrijeđa moj stil življenja.. ili bih trebala reći hvala?”.

10. IMAJU PRIJATELJE KOJI IH STVARNO VOLE

Sakrazam može biti pravi izazov za prijateljstvo. Ne mogu baš svi izdržati beskrajne sarkastične šale i opaske. Možda je teško biti prijatelj sarkastičnoj osobi, ali je i zabavno. Pogotovo nakon nekog vremena, kada možete razmjenjivati šale koje nitko osim vas ne razumije.

Alternativa informacije

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *