Sastanak stožera CZ Grada Dubrovnika: Sve je spremno za zimske uvjete!

284

Načelnik Stožera civilne zaštite i Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović sazvao je stožer civilne zaštite sa temom „Operativni plan mjera za zimske uvjete na području Grada Dubrovnika“.

Sastanak je održan u prostorima Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, a razgovaralo se o stanju spremnosti svih žurnih službi kao i Javnih poduzeća na području Grada Dubrovnika, za reagiranje u nepovoljnim zimskim vremenskim uvjetima.

Poseban naglasak stavio se na raspravu o protekloj zimskoj sezoni kada su niska temperatura i snijeg izazvale brojne probleme u redovnom funkcioniranju Grada. Na osnovu toga odlučilo se uputiti naputak odnosno upozoriti građane Grada Dubrovnika koje je bi  preventivne radnje bilo potrebno uraditi prije i o samom načinu ponašanja za vrijeme takvih nesreća (snijeg, poplave, jaki vjetrovi ) da bi se u što većoj mjeri smanjile moguće štete.

Vatrogasne postrojbe, pripadnici HGSS-a, Crvenog križa, Policije, Zavod za hitnu medicinu, Dom zdravlja, Elektrojug, kao i gradska poduzeća Libertas, Vodovod, Vrtlar, Čistoća i Sanitat spremni su za predstojeće zimske uvjete na području najjužnije hrvatske županije, a zimske službe Tehnogradnje i Dubrovnik cesta opskrbljene dovoljnom količinom soli te potrebnom opremom, ali će u i izvršavanju svojih zadataka trebati i maksimalnu suradnju svih građana Grada Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *