Savjeti za učinkovitu detoksikaciju nakon blagdana

559

Blagdani su prošli, dobro se jelo i pilo i nekako biste se željeli i trebali vratiti na zdraviji način života. Uz pet jednostavnih savjeta krenite s vanjskim i unutarnjim čišćenjem svoga organizma već danas!

Kako biste ispravno i temeljito proveli detoksikaciju organizma, potrebno je djelovati i izvana i iznutra. Ne morate čekati početak nove godine za svjež početak. Uz ovih pet iznimno jednostavnih i funkcionalnih savjeta započnite promjenu već danas!

1. Oljuštite površinski sloj kože

Ljuštenje površinskoga sloja kože običnom četkicom pomoći će pri ubrzanju cirkulacije, što će poboljšati izgled vaše kože. Za lice slobodno možete koristiti i piling maske. Princip je taj da četkicom za tijelo na suho četkate svoju kožu svakodnevno. Na taj ćete način imati i zdravu i sjajnu kožu, a usput će vam ubrzati proces izbacivanja toksina iz organizma.

2. Voda, voda, voda…

Unutarnje čišćenje zahtijeva smanjenje kalorične i masne hrane, ali i alkohola. Za početak, dan biste trebali započeti čašom mlake vode sa svježim sokom od jednoga limuna. Započeti jutro ovim već provjerenim napitkom najbolji je korak u svakoj detoksikaciji. Osim toga, ne zahtijeva nikakav velik napor i upravo je zbog toga savršen za početak koji može biti već danas.

3. Povrće kao glavna stavka jelovnika

Dajte svom tijelu pauzu od teške i masne hrane uključujući i meso bez kojega nijedan Božić ne može proći. Neka za vrijeme detoksikacije na vašem jelovniku budu probiotici, smoothieji, domaće povrtne juhice i naravno – povrće. Obojite na kratko svoj jelovnik u zeleno – brokule, špinat, salata… Već za par dana će vam organizam biti zahvalan.

4. Ubacite eterična ulja u svoju kupku

Ubacite 6-8 kapi eteričnoga ulja, najbolje citrusnoga, u svoju kupku kako biste potaknuli i učinili učinkovitijom svoju detoksikaciju. Nakon kupke, možete uzeti 2-4 kapi toga istoga ulja za svoju detoks masažu. Mirisno, opuštajuće, i izbacuje toksine – dobitna kombinacija!

5. Tjelovježba

Iako posljednja na popisu, sigurno nije manje bitna. Tjelovježba je onaj faktor x koji će, zapravo, cijelu detoksikaciju učiniti uspješnom ili ne. Ako niste u nekoj zavidnoj formi, za početak šetajte ili naučite koje vam sve blagodati može dati – joga! Mogli biste se iznenaditi, piše Ordinacija.hr.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *