SDP BIRA NOVO VODSTVO! Gojun: ‘Vrijeme je da mlađa generacija preuzme stranku’

454

Ovih dana u dubrovačkom SDP-u je napeto i neizvjesno. Naime, 7.studenog gradski odbor SDP-a raspisao je izbore na kojima se bira novo rukovodstvo stranke, a do 14. studenog sve kandidature moraju biti predane, nakon čega će komisija uvrditi tko od kandidata ima ispravne kandidature, a s krajnjim datumom 2.prosinca održat će se izborna konvencija na kojoj će sudjelovati oni SDP-ovci koji budu voljni doći.

Kontaktirali smo sadašnjeg predsjednika dubrovačkog SDP-a Mladena Gojuna te ga pitali misli li se ponovno kandidirati.

– Neću se kandidirati ni za predsjednika ni potpredsjednika, ali ću sudjelovati i pomagati u radu. Neću se kandidirati iz jednog jednostavnog razloga. Smatram da je vrijeme da mlađa generacija preuzme stranku. Mlađi imaju više motiva, ideja, a mi stariji bi trebali biti tu da im budemo od pomoći, naravno ako im zatreba. Također moja odluka da se neću kandidirati na ovim izborima ne znači da idem iz stranke, već da ostajem u stranci i da sam uvijek na raspologanju za bilo kakvu pomoć – kazao je Gojun.

Također smo kontaktirali i dva mlada SDP-ovca Jadrana Barača i Ronija Mladinića. Barač je kratko odgovorio kako ne zna tko bi mogao predati papire za kandidaturu dok nam je Mladinić kazao kako je najbolje pričekati 14.studenog kad će biti predane sve kandidature komisiji.

SDP-ovci su tajnoviti, no kakvi problemi trgaju ne samo dubrovački SDP već i onaj centralni nije ni čudo što žele pričekati finalni dan predaje kandidatura, a da mlađi trebaju preuzeti stranku -trebaju. Naravno ako su sposobni, okretni, snalažljivi te spremni dati sebe za stranku, jer ako SDP ne opstane, a na tankim je granama, doći će do situacije da HDZ neće imati oporbu. No, ostaje pitanje tko kome reže granu na kojoj sjedi, SDP-ovci sami sebi, ili pak netko sa strane?

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *